• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Trump, görevini devraldı
20 Ocak 2017 Cuma 23:55

Trump, görevini devraldı

Donald Trump, Kongre’de düzenlenen törende 21 pare top atışı eşliğinde Başkanlık görevini resmen devraldı.

ABD’nin 45’inci başkanı seçilen Donald Trump. Beyaz Saray’da Başkan Barack Obama ve eşi Michelle Obama tarafından karşılanmasının ardından yemin töreni için Kongre’ye geçti. Törende Trump’tan önce Başkan Yardımcısı Mike Pence yeminini etti. Trump ise, geniş katılım gerçekleştirilen törende 21 para top atışı esnasında yemin etti. “Ant içerim ki ABD Başkanlığı görevini sadakatle yürüteceğim. ABD anayasasını var gücümle savunacak, müdafaa edeceğim. Tanrı yardımcım olsun” diyerek yemin ettikten sonra konuşmasını gerçekleştirdi. Başkan olarak ilk konuşmasını gerçekleştiren Trump, konuşmasına Obama’ya teşekkür ederek başladı. “Biz ABD vatandaşları olarak şuanda ulusal bir çabanın içindeyiz” diyen Trump, “Ülkeyi yeniden yapılandıracağız. Uzun bir süre boyunca ABD hakkında karar vereceğiz. Zorluklarla karşılaşacağız. Ama bu işi işli başaracağız. Her yıl basamaklarda bir araya geliyoruz. Başarılı bir şekilde görev değişikliğini gerçekleştiriyoruz. Obama ve First Lady’ye geçiş döneminde gösterdiği çabaları için teşekkür Bugünkü seremoni ancak son derce önemli bir anlama sahip. Bugün sadece görevin bir yönetimden diğerine geçişini gerçekleştirmiyoruz. Washington’dan aldığımız yönetimi halka geri veriyoruz” dedi.
Fabrikaların kapanmasından, halkın fakirlik içinde kaldığından bahseden Trump, “Bunun hepsi değişecek. Burada atma tam şimdi değişim başlayacak. Bu an sizin anınız, bu an size ait. Bugün sizin gününüz kutlama, sizin kutlamanız. ABD sizin ülkeniz. Asıl önemli olan hükümeti hangi partinin kontrol ettiği değil. Hükümetin halk tarafından kontrol edilmesi. 20 Ocak 2017 tarihi her zaman halkın bu ülkenin tekrar yöneticileri olduğu olarak akıllara kazınacak” dedi.
ABD’nin ekonomisinin güçlendirileceğini, sınırlarının korunacağını kaydeden Trump, “Radikal İslam’ı dünyada yok edeceğiz” diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA