• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TRTyi 5.8 milyon lira dolandırdılar
12 Eylül 2012 Çarşamba 09:33

TRT'yi 5.8 milyon lira dolandırdılar

Reyting ölçümlerinde şike davasının iddianamesi tamamlandı. iddianamede TRT'nin 5 milyon 875 bin lira dolandırıldığı ortaya çıktı.
Reyting ölçümlerinde şike davasının iddianamesi tamamlandı. iddianamede TRT'nin 5 milyon 875 bin lira dolandırıldığı ortaya çıktı.

Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen reyting soruşturması tamamlandı. Üsküdar 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, yapımcılar Selçuk ve Ferit Çobanoğlu'nun da aralarında olduğu 14 sanık 'Dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, hukuka aykırı dinleme' ile suçlanıyor. Üsküdar Cumhuriyet Savcısı Akif Özgün'ün iddianamesinde şu iddialara yer verdi:
- Başak Yapım ve Çağla Prodüksiyon'un sahibi Selçuk Çobanoğlu, 'Esra Özmen'le Her Sabah, İnce İnce Yasemince, Sürpriz, Haber Magazin ve Ayrılık' programlarının yapımcılığını üstlendi.
- TİAK denetçisi Ali Atıf Bir'in raporuna göre sunucu Esra Özmen'in reyting cihazı olan denek evlerini ziyaret ederek hediyeler verdiği yönünde bilgiler bulunmakta. Özmen ve Çobanoğlu'nun aynı zamanda sevgili olduğu belirtilmekte.
AİLELERE 200 TL
- Yine raporlara göre İnce İnce Yasemince, Sürpriz ve Haber Magazin programlarının İstanbul, Elazığ, Malatya ve Van'daki bazı denek evlerinde kesintisiz izlendiği öğrenilmiş. Yapılan incelemede bu ailelere bu programları izleme karşılığı Çağla Tekstil isimli şirketten her ay 200 lira paranın gönderildiği belirtildi.
- Selçuk Çobanoğlu'nun TRT'ye çektiği Ayrılık dizisi için Hilmi Berköz'ün teklifiyle anlaştığı, deneklerin adreslerini dolaşıp, hediye ve yönlendirmeyle bu diziyi seyretmeleri sağlandı. İzlenme oranları yükseltilerek TRT'yi kandırmak suretiyle sözleşmenin devamı sağlandı. TRT kurumu 5 milyon 875 bin TL dolandırılmıştır. İddianamede sanık Selçuk Çobanoğlu'nun 3,5 yıldan 13 yıla kadar Ferit Çobanoğlu'nun ise 2 yıldan 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA