• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TRT’den ’habere kiralama’ iddialarına cevap
11 Temmuz 2016 Pazartesi 12:18

TRT’den ’habere kiralama’ iddialarına cevap

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü (TRT), “TRT ‘haber kiralayarak’ bir skandala daha imza attı” başlıklı haberle yaklaşık bir buçuk yıl önce sona eren bir uygulama halen devam ediyormuş gibi gösterilerek kamuoyunun yanıltılmaya çalışıldığını bildirdi.

TRT’den yapılan açıklamada, “10 Temmuz 2016 tarihli bazı internet sitelerinde ve gazetelerde yer alan “TRT ‘haber kiralayarak’ bir skandala daha imza attı” başlıklı haberle yaklaşık bir buçuk yıl önce sona eren bir uygulama halen devam ediyormuş gibi gösterilerek kamuoyu yanıltılmaya çalışılmaktadır. Şenol Göka’nın TRT Genel Müdürlüğü görevini üstlenmesinin hemen ardından,TRT Yönetim Kurulu (2014/476 sayılı karar) 'kurum kaynaklarıyla yapılacak iç yapımlara ağırlık verilmesi' kararını almıştır. Bu karar gereği TRT Kürdi’de yayınlanan haberler ve içerikleri 16 Mart 2015 tarihinden itibaren yaklaşık bir buçuk yıldır TRT’nin kendi bünyesinde hazırlanmaktadır. Bunlar için dışarıya tek kuruş para ödenmemektedir. Bazı haber programlarının dış yapım olarak alınması -eski adıyla- TRT6’nın yayına başladığı ilk döneme ait uygulamadır. Bu uygulama bir zorunluluk olarak personel eksikliğinden kaynaklanmıştır” denildi.

Öte yandan ilgili yönetim kurulu kararının TRT Kürdi’nin yanı sıra tüm yayın mecralarında titizlikle uygulandığının belirtildiği açıklamada şunlar kaydedildi:
“Bu doğrultuda stüdyo eksikliğinden kaynaklı dış yapımlar, kısa sürede tamamlanan ve faaliyete geçen yeni stüdyolarımızla sona erecektir. TRT’nin kurum kaynaklarıyla iç yapımlara yönelmesi 2015 yılı faaliyet raporunda da görülmektedir. Bazı çevrelerin TRT’yi hedef alan yayınları, bizlerin çalışma azmini ve gayretini kıramayacak, TRT bundan sonra da milletimizin hizmetinde olmaya devam edecektir.” 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA