• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TRT yapımları yeni sezonda da ilgi uyandıracak
14 Ekim 2017 Cumartesi 12:00

TRT yapımları yeni sezonda da ilgi uyandıracak

TRT Genel Müdürü Eren, "Burada yaptığınız bir iş herkesin ruh dünyasını etkiliyor. Diriliş'te verilen ruh, Türkiye'de inanılmaz bir özgüvene ve mücadeleci ruha etki etti." dedi.

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TRT Genel Müdürlüğü'nün yüklediği sorumlulukları ve yeni yayın dönemine ilişkin çalışmalarını anlattı.

TRT Genel Müdürlüğü unvanının kendisine çok büyük bir sorumluluk verdiğini dile getiren Eren, "Yaşadığım en büyük duygu, sorumluluk duygusu. Çünkü zor ve önemli bir görev. Burası kamu malı, biz kamu yayıncısıyız. Türkiye'deki tüm insanların destek verdiği ve takip ettiği bir yayın kuruluşuyuz. Bundan dolayı yaptığımız işlerde çok hassas davranıyoruz. Zaten karakter olarak çalışmayı seven biriyim, yani biraz işkoliğim. Genel müdür olduktan sonra sorumluluklarımız ve iş yükümüz arttı. Gece geç vakitlere kadar çalışıyoruz. Başarı Allah'tan. Bu görevi hakkıyla yapmak için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Bize düşen her ne şartta olursa olsun doğruyu yapmak." diye konuştu.

"TRT, yayıncılığın okulu olmaya devam edecek"

TRT Genel Müdürlüğü'nün çok önemli bir sorumluluk olduğunu yineleyen Eren, şöyle devam etti:

"TRT, Türkiye'nin ilk yayıncısı ve aynı zamanda yayıncılığın okulu. Kurumun, okul olma ve en prestijli yayıncı olma özelliğini sürdürmek istiyoruz. TRT yapacağı yayınlarla, özel sektöre öncü olmalı. Bu şekilde de TRT hem hak ettiği konuma gelir hem de hissettiğimiz sorumluluğun karşılığını verebiliriz. Burada yaptığınız bir iş ekran karşısındaki herkesin ruh dünyasını etkiliyor. Diriliş'te verilen ruh, Türkiye'de inanılmaz bir özgüvene ve mücadeleci ruha etki etti. Allah muhafaza yanlış iş yaparsanız yanlış etkilersiniz. Böyle bir iş veya mesaj da Türkiye'nin genelini etkileyebilir. O nedenle çok hassas davranıp iyi işler yapmaya çalışıyoruz."

Eren, yeni yayın döneminde birçok yeni projenin izleyiciyle buluşacağı bilgisini vererek, Kut-ül Ammare'nin bu sezonda yayına gireceğini, bazı yeni projelerin de seneye yayınlanacağını, bu sayede önümüzdeki 3-4 yılı dolu dolu geçireceklerini söyledi.

Diriliş Ertuğrul 25 Ekim'de izleyiciyle buluşuyor

Diriliş Ertuğrul'un yeni bölümlerinin herkes tarafından ilgiyle beklendiğini dile getiren Eren, şunları ifade etti:

"Bomba gibi bir bölümle sezona başlıyoruz. Herkes diziyi bekliyor. Siyasetçisinden iş adamına, toplumun her kesiminden ne zaman başlayacak sorularıyla karşılaşıyoruz. İlk bölüm 25 Ekim'de ekrana geliyor. İzleyicilerimiz dizinin her bölümünü yine heyecanla takip edecek. TRT'nin yeni tarihi dizisi Kut-ül Ammare de kasım ayının sonuna doğru başlayacak. Müthiş bir set hazırlandı. Niyetimiz Kut-ül Ammare'den sonra 1. Dünya Savaşı cephelerini ekrana taşımak."

"TRT Belgesel marka olacak"

Genel Müdür İbrahim Eren, TRT Belgesel'e ilişkin ciddi planlamalar yaptıklarını aktararak, "Özellikle belgesel kanalında birçok planımız var. Bu belgesellerin anlatım dili, içeriği bize özgü olacak. Nasıl bir yapıma 'Bu bir BBC Belgeseli' deniyorsa, 'TRT Belgeseli' denildiğinde de uluslararası alanda herkesin kalite olarak ulaşmaya çalıştığı bir seviye ve böyle bir marka akla gelecek." diye konuştu.

Çocukların televizyon kadar mobil cihazlarda da vakit geçirdiğini belirten Eren, şu bilgileri verdi:

"TRT olarak televizyon dışı mecralarda da içerik üretmeye başladık. Bu sene mobil oyun sayımızı 42'ye çıkarmak istiyoruz. Çocuk yayınlarında öncüyüz. İnşallah öncü olmaya da devam edeceğiz. TRT Çocuk'ta içeriklerin yüzde 80'i yerli. Burada kaliteyi biraz daha artırıp TRT Çocuk'u yurt dışında lisanslamak istiyoruz. Ekrana da iddialı ve yeni işler hazırlıyoruz. Çanakkale ile ilgili bir yapım geliyor. 'Babamın Gölgesi 1915' adında. Nasrettin Hoca, Kafdağı Masalları, Küçük Hazineler Dükkanı gibi içeriklerle ailelerin çocuklarına gönül rahatlığıyla izletecekleri kanal olmaya devam edeceğiz."

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA