• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TRT 6 Rojun Havasını Söndürdü
20 Ocak 2009 Salı 15:30

TRT 6 Roj'un Havasını Söndürdü

TRT Şeş'in fendi Roj TV'yi yendi. Kürtçe kanal, terör örgütünün propagandasını yapan Roj'un reytingini düşürdü.

Kürtçe yayına başlayan TRT 6, başta Roj TV olmak üzere terör örgütünün propagandasını yapan televizyonların reytingini düşürdü.

 

Şimdiye kadar Roj TV, Kuzey Irak mahreçli Kürdsat, Newroz, Rojhelat, Zagros, Kürdistan ve Komelan isimli televizyonları izleyen Güneydoğu'nun yeni tercihi TRT 6. Bölge halkının anladığı dilin kullanılması, yeni kanalın izlenme payını artırıyor.

 

Zaman gazetesinden Murat Gezer'in haBerine göre vatandaşlar, ailelere yönelik programların TRT 6'da da yer almasını istiyor. Dinî hassasiyetlerin üst seviyede olduğu Güneydoğu'da TRT 6'yı izleyenler, bir zamanlar TRT 1'de perşembe akşamları yayınlanan İnanç Dünyası programının Kürtçe versiyonunu talep ediyor.

 

Böyle giderse dışarıdaki Kürtler de TRT 6'yı izleyecek

 

Gençler, Kürtçe spor programı isterken çocuklar çizgi film bekliyor. Yazar ve akademisyenler ile Kürt sanatçılar da TRT 6'nın Kürtçe yayın yapan televizyonlardan daha fazla izleneceğini belirtiyor. Kalan Müzik'in sahibi Hasan Saltık, "Takip ettiğim kadarıyla TRT 6 bana göre İran, Irak, Suriye'de yayın yapan Kürt kanallarından ya da Roj TV'den daha kaliteli. Böyle devam ederse, oradaki Kürtler de bir süre sonra TRT 6'yı izleyecektir." diyor.

 

 
Kadınları eğitecek program istiyoruz 

 

 
İsmail Çakmak (İşçi): Güneydoğu'daki kadınların büyük çoğunluğu Türkçeyi bilmiyor. Dinî içerikli yayınlar yapılmalı. Haberler geniş şekilde verilmeli, çocukların izleyebileceği çizgi filmleri bu televizyonda görmek istiyoruz.

 

 
Feride Akyüz (Ev hanımı): Eskiden TRT'de dinî konuların yer aldığı İnanç Dünyası programı vardı. Biz kadınlar bu konularda çok fakiriz. Geleneksel dinî bilgilerimizle yetiniyoruz. İnanç Dünyası programı Kürtçe yayınlanırsa daha fazla bilgi sahibi oluruz.

 

Remziye Kaya (Ev hanımı): Biz 7 kardeşiz. Köyde kızların okula gidememesi yüzünden Türkçe konuşmayı öğrenemedik. TRT 6'nın Kürtçe yayın yapması bizi çok sevindirdi. Haberleri rahatlıkla anlayabiliyoruz. Bunun yanında dinî programlar ve Kürtçe ilahilere ağırlık verilmesini istiyoruz.

 

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA