• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Trafik Dedektifleri Projesi eğitimleri Konya’da başladı
04 Mart 2014 Salı 13:37

Trafik Dedektifleri Projesi eğitimleri Konya’da başladı

Trafik bilincini oluşturmak amacıyla 3-17 yaş arası çocuklara yönelik düzenlenen “Trafik Dedektifleri” projesi eğitimleri Konya’da başladı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Eşleri Kaynaşma Yardımlaşma Derneği ve Uluslararası Polis Birliği Türkiye ortaklığında OPET’in desteğiyle düzenlenen program Adnan Hatice Sürmegöz Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Programa, Konya Valisi Muammer Erol, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Yusuf Avan, OPET Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Projenin 3-17 yaş arasındaki tüm çocukları kapsadığını belirten OPET Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk, “Bu proje Konya’daki 3-17 yaş arasındaki tüm çocuklara trafik konusunda bilinçlendirmeye yönelik bir çalışmayı kapsıyor. 3-17 yaş arasındaki tüm çocukların Trafik Dedektifi yapabilirsek, trafik konusunda bilinçlendirip bu soruna sahip çıkar hale getirebilirsek sorunu da çözebileceğimiz inancıyla bu projeye dört elle sarıldık” dedi.
Çocuklara verilen eğitimlerin önemine değinen Konya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, “Bugünün yol kullanıcısı ve yarının sürücüsü çocuklarımızın trafik konusunda eğitilmeleri bilgi ve bilinç düzeylerinin yükseltilmesi hem kendi can güvenliğini hem de ailelerin diğer sürücülerin ve yayaların da can güvenliği için çok önemlidir. Bu projede trafik eğitiminden beklenen, güvenli bir trafik ortamı sağlanması, çocuklarımızda, ailelerimizde ve toplumumuzda trafik bilincinin oluşturulması ve bunun davranış haline getirilmesidir” ifadelerini kullandı.
Trafik Dedektifler Projesi, 3 yıl içerisinde Türkiye'nin 81 ilindeki okullarda 3-17 yaş arasındaki toplam 1,5 milyon çocuk ve genç ile dolaylı olarak ailelerine trafik bilincini aşılamayı hedefliyor. Proje kapsamında ayrıca, trafik güvenliğinde toplumsal duyarlılığın artırılması, trafik denetimlerinin gerekliliği konusunda kamuoyu algısının güçlendirilmesi, trafik kuralları konusunda farkındalık oluşturulması yoluyla mevcut algıda değişikliğin sağlanması ile trafiği güvenli, ulaşımı konforlu bir ülkeye dönüşüm hedefleniyor. 
Konuşmaların ardından Konya polisi tarafından trafik eğitiminin ilk dersini alan öğrenciler, etkinlikte uygulama yapma şansı da buldu. 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA