• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Trabzonu sağanak vurdu!
20 Ağustos 2014 Çarşamba 09:45

Trabzon'u sağanak vurdu!

Trabzon'da etkili olan sağanak nedeniyle çok sayıda iş yeri ve evde oluşan su baskınlarında maddi hasar meydana geldi.
Trabzon'da etkili olan sağanak nedeniyle çok sayıda iş yeri ve evde oluşan su baskınlarında maddi hasar meydana geldi.
 
Şehirde akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık 1 saat süreyle etkisini yitirmeden devam eden sağanak sonrası Karadeniz Sahil Yolu'nda trafik tamamen durdu.
 
İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri yoğunluğun daha da artmaması için kente giriş noktaları olan Akçaabat, Yomra ve Maçka ilçelerinden araç trafiğini durdurarak önlemlerini artırdı. Sürücülere uyarılarda bulunan ekipler, su birikintilerinin olduğu alanlardan araçların geçişlerini kontrollü olarak sağladı.
 
Sahil kesiminde bulunan Moloz ve Çömlekçi mevkindeki çok sayıda iş yeri ise su baskınları nedeniyle neredeyse kullanılamaz hale geldi. Mazgalların taşması sonucu suyun tahliye edilememesi nedeniyle, ilçe otobüslerinin kalkış yaptığı Çömlekçi'de çok sayıda otomobil mahsur kaldı. Yağış anından itibaren dükkanlarındaki suyu tahliye etmeye çalışan lokanta, market ve fırın sahipleri de maddi zararlarının yüksek olduğunu belirtti.
 
Moloz mevkinde yer alan İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Ekipler Amirliği'nin bulunduğu binanın içerisi de sular altında kaldı. Emniyet görevlilerinin binada elektriği kesmesinin ardından evrakların zarar görmemesi için çalıştıkları görüldü.
 
Takviye amacıyla çevre ilçelerden belediye ekipleri şehre çağrılırken, İl Acil Afet Durum Müdürlüğü'ne bağlı çalışanlar da olası heyelan riski nedeniyle bazı bölgelerde kontrol yaptı.
 
Yetkililer, yağış sonrası il merkezi ve ilçelerinden herhangi bir can kaybı bilgisinin kendilerine ulaşmadığını bildirdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA