• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Torun hasreti yollara düşürdü
04 Ağustos 2015 Salı 11:01

Torun hasreti yollara düşürdü

İzmir'de yaşayan 76 yaşındaki Nureddin Gönülal, bisikletle bir ay süren yolculuğun ardından Ordu'nun Ünye ilçesinde vatani görevini yerine getiren torununa kavuştu.

İzmirli 76 yaşındaki Nureddin Gönülal, askerlik yapan torununu görebilmek için bisikletle Ordu'nun Ünye ilçesine geldi.

İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Yenice köyünden 3 Temmuz'da yola çıkan Gönülal, Ünye Cezaevi'nde vatani görevini yerine getiren torunu Saadettin Sevin'e, terhisine 5 gün kala kavuştu.

Gönülal, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukluğundan beri bisiklet kullandığını söyledi.

Ünye ilçesinde askerlik yapan torunu Saadettin Sevin'in hasretine dayanamayınca 3 Temmuz'da bisikletiyle yola çıktığını anlatan Gönülal, bisikletle bir ayda bin 100 kilometre yol katettiği ancak bu yolculuğunun yorucu olmadığını belirtti.

"Ordu uzak vazgeç dediler dinlemedim" 

Gönülal, torununu görmek için daha önce acemi birliğinin bulunduğu Çanakkale'ye bisikletle 4 günde gittiğini ifade ederek, "Acemi birliğinin ardından torunum Ünye'ye gönderildi. Ben de buraya gelmeyi hayal ettim. Herkes 'Çanakkale yakın ama Ordu uzak, vazgeç' dedi ancak dinlemedim" dedi.

175 kilometre de fazla gitmiş

Ramazanın 16. gününde yola çıktığını dile getiren Gönülal, "İzmir'den Ordu'ya, yol boyunca kabirleri ziyaret ederek, çeşmelerden su içerek, ibadet yaparak geldim. Hatta 175 kilometre fazla gitmişim, geri dönerek Ünye'ye geldim ve torunuma kavuştum. Bu mutluluğu Allah'ım nasip etti. Buraya kadar sorunsuz geldim, sanki dün yola çıkmış gibiyim" diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA