• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Toroslar turuna Seydişehir’den başladılar
16 Nisan 2019 Salı 17:54

Toroslar turuna Seydişehir’den başladılar

Seydişehir'de bir araya gelen 20 bisikletçi, yayla yollarını takip ederek 8 gün sürecek Toroslar ve Kıbrıs turuna başladı

Seydişehir'de bir araya gelen, yaşları 50-60 arasında değişen 20 bisikletçi, yayla yollarını takip ederek 8 gün sürecek Toros Dağları ve Kıbrıs turuna başladı.

Çoğunluğu emeklilerden oluşan gruptakiler, bisikletleri ile yaklaşık 400 kilometre yol yaparak, Seydişehir-Alanya arasında 4 gün, KKTC'de ise 4 gün kalmayı ve 8 günde turlarını bitirmeyi planlıyor.

Kuğulu Park’ta çadırlarını kurarak bir gece kamp yapan gruptakiler, Tınaztepe, Bozkır, Hadim, Taşkent, Sarıveliler, Kuş Yuvası, Alanya Dim Çayı’ndan geçerek, turlarının ilk etabını Taşucu’nda tamamlayacak. Gruptakiler, daha sonra Kıbrıs’a geçerek, adanın güzelliklerini bisikletleri ile keşfedecek.

Grubun tek kadın üyesi Nuray Karakaya, yaptığı açıklamada, "Su ürünleri teknikeriyim. 5 yıl önce bisiklet kullanmaya başladım. Bu gruba Kayseri’den katılıyorum. Türk insanı ve özellikle biz kadınlar zor gibi görünen işlerin üzerine giderek başarabiliyoruz. 20 kişi içinde tek kadın olmam dezavantaj olarak görülse de bizler istedikten sonra oluyor." diye konuştu. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA