• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Torku Şekerspor pedalları Türkiye için çevirecek
26 Nisan 2014 Cumartesi 13:45

Torku Şekerspor pedalları Türkiye için çevirecek

Türkiye'nin ilk ve tek Kıta Bisiklet takımı olan Konya Torku Şekerspor, 50.'si düzenlenecek Cumhurbaşkanı Bisiklet Turu'nda Türkiye için yarışacak.

Bu yıl 27 Nisan-4 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek yarışta 21 farklı takımda 168 sporcu ter dökecek. 8 günde bin 254 kilometre yol kat edecek olan Konya Torku Şekerspor Bisiklet Takımı 8 kişiden oluşuyor. 
50. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda Türkiye'yi Torku Şekerspor temsil edecek. 27 Nisan’da Alanya’da başlayacak ve 4 Mayıs’ta İstanbul’da sona erecek dünyanın tek kıtalararası etaplı bisiklet turunda 21 farklı takımda 168 sporcu yarışacak. Türkiye’nin tarihi en köklü ve ilk Kıta Bisiklet Takımı olan Torku Şekerspor 8 kişiden oluşan deneyimli pedalları ile Türkiye’ye galibiyet sevinci yaşatmayı hedefliyor. Toplam 8 etaptan oluşan ve bin 254 kilometrenin geçileceği yarış Akdeniz ve Ege sahilleri boyunca devam edecek. Turun son etabı iki kıtanın birleştiği İstanbul’da gerçekleşecek.

RECEP KONUK: “8 SPORCUMUZA DA GÜVENİYORUZ”
Pankobirlik Genel Başkanı ve Torku Şekerspor Onursal Başkanı Recep Konuk, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun her takımdan ve her sporcudan kendileri için daha önemli olduğunu belirterek, “Biz Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde koşulan bu yarışta kürsüde bizden, bizim ülkemiz takımlarından biri veya bizim takımlarımızdan bir sporcu yer almazsa o kürsüde bir şeylerin eksik kalacağını düşünüyoruz. Madalyaları takdim ederken Türkiye’nin kürsüde temsil edilmemesinin hem Cumhurbaşkanımız hem de milletimiz açısından ödül töreninde burukluk sebebi olacağını düşünüyoruz. Sadece düşünmekle de kalmıyoruz ve netice almak, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turunda ülkemizi başarıyla temsil etmek için yapmamız gerekeni yapıyoruz. Bisiklet Takımımızı profesyonel bir takım haline getirmemiz, altyapıdan başlayarak bisiklet sporuna yatırım yapmamız hep bu düşüncenin sonucudur. Bu seneki yarışlarda pedal çevirecek 8 sporcumuza da güveniyoruz. Takımımız tecrübe ile gençliği harmanlayan bir takım. Dünya sporunun önemli isimleri ile ülkemizin yetiştirdiği yüz aklarımız bayrağımızı kürsüye taşımak için omuz omuza yarışacaklar. Takımımızda yer alan dünya bisikletinin kariyerli isimleri takımımızın tecrübe ve yarış birikimini arttıracak. Takımdaki yarışan yarışmayan genç sporcularımız bu tecrübelerden gelecekteki başarılar için önemli kazanımlar elde edecek. uzun süredir bu yarışa hazırlanan 8 sporcumuza Allah kuvvet versin. Onlar bu yarışta hem ülkemizi hem de takımımızı temsil edecekler. 8 günlük bu yarışta pedal çevirmeyecek olan arkadaşlarının da yüreği onlarla atıyor. İnşallah bu yarışta mayo giyen sporcularımız hem Konya Şeker ailesini, hem de ülkemizi alacakları başarılı neticelerin yanı sıra centilmenlikleri, sporcu duruşlarıyla da gururlandıracaklar” dedi.
Öte yandan 50. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda Torku Şekerspor Takımı’nı temsil edecek sporcular şöyle:
“Ahmet Akdilek, Nazım Bakırcı, Juan Jose Cobo Acebo, David de La Fuente Rasilla, Sergiy Grechyn, Mirac Kal, Yuri Metlushenko, Ahmet Örken.”

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA