• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Torku Konyasporda yerli kaleci arayışı sürüyor
25 Ağustos 2014 Pazartesi 16:14

Torku Konyaspor'da yerli kaleci arayışı sürüyor

Torku Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, kaleci transferi ile ilgili açıklamalarda bulundu
Torku Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, kaleci transferi ile ilgili, "Yerli kaleci hususunda ibre tamamen Fenerbahçe'nin file bekçisi Ertuğrul Taşkıran'a döndü. Bu konuda Aziz Yıldırım'dan cevap bekliyoruz. Ertuğrul da Konyaspor'da oynamak istediğini bize söyledi" dedi.
 
AA muhabirine, Torku Konyaspor'un yeni sezon hedeflerini anlatan Şan, Isparta Davraz ve Hollanda kamplarında takımın iyi hazırlandığını söyledi.
 
Şan, takımın sakatlık yaşamadan hazırlık kamplarını tamamladığını belirterek, "48. Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Şubesi Futbol Turnuvası'nda kupayı Torku Konyasporumuz kazandı. Sezonun ilk kupasını almış olduk. Hazırlık maçlarından memnun kaldım. Taraftarlarımız da takımı biraz daha yakından görme imkanı buldu. İnşallah bu sezon Torku Konyaspor'un başarısını göreceğiz" diye konuştu.
 
- Nokta transferler yapmaya çalıştık
 
Şan, TFF tarafından gelecek sezon için yabancı oyuncu kuralının 5+3 olarak belirlendiğini anımsattı.
 
Bu nedenle takıma nokta transferler yaptıklarını aktaran Şan, şöyle devam etti:
 
"Önemli olan; geçen seneki iskeleti korumaktı. Bunu başardığımızı düşünüyorum. Hleb ve Djalma gibi üst düzey oyuncularımızı takımda tuttuk. Ayrıca Marica ve Torje gibi çok önemli isimleri kazandırdık. Bu oyuncular haricinde deneyimli oyuncular da kadromuza eklendi. Sadece kaleci transferimiz kaldı. Daha önce Sinan Bolat ve Hakan Arıkan gibi isimlerle görüştük. Ancak onlar yüksek paralarla başka takımlara gitti. Yerli kaleci hususunda ibre tamamen Fenerbahçe'nin file bekçisi Ertuğrul Taşkıran'a döndü. Ertuğrul da Konyaspor'da oynamak istediğini bize söyledi. Bu konuda Aziz Yıldırım'dan cevap bekliyoruz. Ancak yerli kaleci olmazsa görüştüğümüz yabancı kaleciler de var."
 
- UEFA hedefinin alt yapısını iyi oluşturmak lazım
 
Şan, 29 Ağustos'ta başlayacak sezonun ilk haftasında Eskişehirspor deplasmanına gideceklerini ifade etti.
 
Ligin ilk haftalarında takımların gidişatının belli olacağına dikkati çeken Başkan Şan, şunları kaydetti:
 
"Sezona iyi başlamak istiyoruz. Torku Konyaspor'a layık bir kadro oluşturmaya çalıştık. Her zaman istikrardan yanayız. Tabii ki bu sezon çıtayı da yükseltmeyi hedefliyoruz. Ancak hemen olacak iş değil. Taraftarlarımız bizi sabırla desteklesinler. Konyaspor'un, Spor Toto Süper Lig'de kalıcı olması lazım. Önce bunu sağlamalıyız. Ondan sonra diğer büyük hedefleri dillendirelim. Bu sene UEFA hedefi koymak çok kolay. Bunun alt yapısını iyi oluşturmak lazım. Sonra başarı kendiliğinden gelecektir."
 
Şan, Gekas'ın takımdan ayrılmasıyla ilgili eleştirilerin geldiğine işaret ederek, "Theofanis Gekas'tan geçen sezon gerçekten faydalandık. Gekas'ın takımdan ayrılması biraz sportif bir karardı. Şu anda gayet uyumlu bir takımımız var. Kendisine yeni takımında başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA