• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Torku Konyaspor taraftarına kavuşuyor
17 Ağustos 2013 Cumartesi 10:16

Torku Konyaspor taraftarına kavuşuyor

Torku Konyaspor, Süper Ligde sezonun açılışını Fenerbahçe maçıyla yapılıyor. Zorlu mücadele Atatürk Stadyumunda saat 21.45de başlayacak. Karşılaşmayı Tolga Özkalfa yönetecek.
Lige verilen uzun bir aradan sonra Torku Konyaspor taraftarlarıyla yeniden buluşuyor. Sahasında en son 19 Mayıs’ta play-off karşılaşmasında Bucaspor’u konuk eden Yeşil Beyazlılar, yaklaşık 3 ay kadar süre sonra taraftarının karşısında maç yapmanın mutluluğunu yaşıyor. Play-off grubunu şampiyon tamamlayarak Süper Lig’e çıkan Torku Konyaspor, bugün sahasında ligin güçlü ekiplerinden Fenerbahçe’yi ağırlıyor. Konya Atatürk Stadyumu’nda saat 21.45’ta başlayacak mücadeleyi İzmir bölgesinden Tolga Özkalfa yönetecek. Özkalfa’nın yardımcılıklarını İzmir’den Adil Sinem ve Serkan Akarca yaparken, maçın dördüncü hakemi Bursa'dan Ali Saygın Ögel. Bu sezon Süper Lig’de ilk kez uygulanacak çizgi hakemler ise İzmir'den Hüseyin Sabancı ile Alper Ulusoy olacak.
 
TAKIMLAR MAÇ SAATİNİ BEKLİYOR
Torku Konyaspor, Fenerbahçe maçı hazırlıklarını dün akşam saatlerinde yaptığı antrenmanla tamamladı. Özel izin alarak ülkesine dönen Ezechiel N'Douassel ve tedavi olan Erdinç Yavuz dışında tüm oyuncular antrenmana katıldı. Yeni transfer Hasan Kabze arkadaşlarıyla tanıştıktan sonra takımla birlikte çalışmalara başladı. Kabze’nin lisansının çıktığı ve yaz tatilinde lige yoğun tempoda hazırlandığı bildirilirken, bu maçta forma giyebileceği kaydedildi. Teknik direktör Uğur Tütüneker’in golcü oyuncuyu ilk on birde oynatıp oynatmayacağı merak konusu.
Fenerbahçe cephesi ise önceki gün Can Bartu Tesisleri'nde, teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde basına kapalı yapılan antrenmanla bu maçın hazırlıklarını tamamladı. Hollanda Milli Takım kampında sakatlanan Dirk Kuyt'ın antrenmanda takımla çalıştığı ifade edildi.  Raul Meireles'in ise özel program dahilinde çalışmalarına devam ettiği kaydedildi.  Galatasaray ile oynanan TFF Süper Kupa maçında sağ dizine darbe alan ve çalışmanın ikinci bölümünde darbe aldığı dizinde ağrı hisseden Mehmet Topal'ın antrenmanı tamamlayamadığı açıklandı.
 
FENERBAHÇE KONYA’YA EKSİK GELDİ
Fenerbahçe'nin 18 kişilik kadrosunda belli oldu. Sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Ersun Yanal, Michel Kadlec ve Milos Krasic'i Konyaspor kafilesine dahil etmedi. Fenerbahçe'nin yeni transferi Emenike ise kadroda yer aldı. Sakatlığı bulunan Mehmet Topal ve Gökhan Gönül'ün yanı sıra cezalı olan Volkan Demirel, Bruno Alves ve Raul Meireles de Konyaspor maçının kadrosunda yer almayan isimler oldu. Kadroda şu isimler yer alıyor; Mert Günok, Serkan Kırıntılı, Alper Potuk, Bekir İrtegün, Caner Erkin, Cristian Baroni, Dirk Kuyt, Egemen Korkmaz, Emmanuel Emenike, Emre Belözoğlu, Hasan Ali Kaldırım, Joseph Yobo, Mehmet Topuz, Moussa Sow, Pierre Webo, Salih Uçan, Selçuk Şahin, Serdar Kesimal.
 
TARAFTARLAR SABIRSIZLANIYOR
Torku Konyaspor-Fenerbahçe maçına ilgi büyük oldu. Maç biletleri daha satıışa çıktığı ilk günden itibaren büyük oranda bitti. Yeşil Beyazlı taraftarlar bilet sırasında uzun kuyruklar oluşturdu. Misafir takımın taraftarlarının da bu maça ilgisi bir hayli büyüktü. Sarı Lacivertli futbolseverlerin kendilerine ayrılan tribününün tüm biletlerini tükettiği kaydedildi.
 
KONYALILAR TAKIMINA GÜVENİYOR
Torku Konyaspor taraftarları takımlarının bu maçtan mutlak puan çıkaracağını düşünüyor. Yeşil Beyazlı futbolseverler Torku Konyaspor’un Fenerbahçe’yi en az beraberlikle Konya’dan göndereceğini söyledi. Zorlu karşılaşmanın iddia oranları açıklandı. Açıklamada, Torku Konyaspor’un galibiyetine 4.40, Fenerbahçe’nin galibiyetine 1.40 oran verilirken, maçın berabere bitmesi ise 3.75 oran aldı. Torku Konyaspor, Fenerbahçe ile yaptığı 24 karşılaşmada 1 kez galip gelirken 23’ünden mağlup ayrıldı.
HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU
 
Saat: 21.45
Yayın: Lig TV
Stat: Konya Atatürk
Hakemler: Tolga Özkalfa, Adil Sinem, Serkan Akarca
Torku Konyaspor: İtandje, Tolga, Selim, Elvis Kokalovic, Mehmet Uslu, Ali Çamdalı, Kibong Mbamba, Tomas Borek, Gunnar Heidar Thorvaldsson, Erdal, Hasan Kabze
Fenerbahçe: Mert, Mehmet Topuz, Yobo, Bekir, Hasan Ali, Cristian, Alper, Emre, Kuyt, Webo, Sow
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA