• Konya14 °C

Seyfullah Koyuncu

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Torku balçıkla sıvanmaz..

03 Şubat 2019 Pazar 16:44

Konya Şeker’ in ürettiği markalar ve bu markaların başında yer alan Torku uzun süredir rakip üreticileri rahatsız ediyor.

Doğallık ve kaliteden ödün vermeyen anlayış, halkın Torku’ya yoğun ilgi göstermesine vesile olurken, rakip firmaların ürünlerinin satışını da düşürdü.

Bunun sonucu olarak da Torku’ya karşı kasıtlı ve kötü niyetli karalama kampanyaları başlatıldı.

Olayın ticari boyutu bir tarafa, bir de siyasi açıdan Torku’ya nefret besleyen, hor gören, aşağılayan ve çamur atan bir zihniyet de türedi.

Geçtiğimiz akşam sosyal medyada gezerken Torku ile ilgili yine bir takım karalama kampanyaları ile karşılaştım.

Konuyu araştırmadan karalama kampanyasını tercih edenleri çok iyi bildiğim için, atılan çamuru araştırma ihtiyacı hissettim.

Başta Facebook olmak üzere, Twitter ve bazı WatssApp gruplarında bu aralar en revaçta olan iftira furyası ise yumurta ile ilgili.

Zaten geçtiğimiz günlerde bu konu ile ilgili olarak Torku’dan da bir açıklama gelmiş. O açıklamaya rağmen bu paylaşımı yapanlarla karşılaşmak hala mümkün.

Paylaşılan o iftira mesajını tırnak içinde alıntılıyorum: ‘Torku’nun yumurta üretim firmasının eski bir çalışanı olduğunu iddia eden Mehmet Günsoy’un, Torku’nun ürettiği gıdaların “sağlık onaylarının” sahte olduğu; firmanın sahibinin Abdurrahim Kılıç isimli bir şahıs olduğu; bu şahsın Tarım Bakanı Sinan Şahin’in damadı olduğu iddiaları yer aldı. İddia, Facebook’ta da 3 binden fazla paylaşım aldı.’

Yukarıdaki paylaşımı; bazı sosyal medya kullanıcıları, başkasının ağzından aktarım yaparak paylaşıyor, bu paylaşım furyası da çığ gibi silsile halinde yürüyüp gidiyor.

Konunun aslını astarını hiç araştıran yok.

Aynı şeyi Suriyeliler konusunda da yaptıkları gibi.

Tam bir sazanlık…

Her şeyden önce şunu bilmiyorlar; Torku yumurta üretmiyor.

Evet, Torku’nun milyonlarca mutfakta yüzlerce çeşit ürünü sofraları süslüyor. Üretim yelpazesi çok geniş.

Ama bu yelpazede şimdilik yumurta üretimi yok!

Torku’nun web sitesindeki sol taraftaki menünün “Ürünlerimiz” başlığı altındaki bölümden bu durum teyit edilebilir.

Torku’nun ihraç ettiği ürünler arasında da yumurta bulunmuyor…

Yine, Torku’nun markası olduğu Konya Şeker Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin bağlı bulunduğu Anadolu Birlik Holding’in diğer şirketlerine ve ürettikleri ürünlere bakıldığında da yumurta üreten herhangi bir şirket bulunmadığı görülebiliyor.

Çok komikler yahu! Türkiye tarihinde Sinan Şahin isimli bir Tarım Bakanı da bulunmuyor.

Torku, Konya Şeker’e bağlı bir şirket. Konya Şeker ise anonim bir şirkettir.

Ve sahibi Abdurrahim Kılıç değildir. Pancar üreticilerinin malıdır Konya Şeker ve iştirakleri...

Yayılan mesajda Torku’nun sahibinin Abdurrahim Kılıç olduğu iddiasına ilişkin Torku markasının bağlı bulunduğu Konya Şeker Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin yönetimi kuruluna ve hisse dağılımına göz atmak gerekiyor.

Yönetim kurulunda bu isimde bir üye de yok.

Kamuyu Aydınlatma Platformu’ndaki (KAP) şirket bilgilerine bakıldığında Konya Şeker A.Ş.’nin hisselerinin genel olarak çeşitli pancar kooperatiflerine dağıldığı, fakat en büyük payın yüzde 54,37 ile Anadolu Birlik Holding’de olduğu söylenebilir.

Anadolu Birlik Holding A.Ş.’nin halihazırdaki yönetim kuruluna bakıldığında da Abdurrahim Kılıç isimli bir üyenin bulunmadığı görebilirsiniz.

Kanıtlarla ikna olmak isteyen de, şirketin kuruluş bilgilerine Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nin 25 Kasım 2009 tarihli sayısının 668 ila 672. sayfalarından ulaşıp araştırabilir...

Torku’nun geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya rağmen hala bu iftiralara tevessül edenlerin ya ticari bir amacı var ya da siyasi bir amacı.

Çamur at izi kalsın... Adamlar yerli sermaye ile bir şeyler yapıyor deyip, teşvik edip onore edeceğine, iftira peşinde olanların Türkiye’yi sevdiğine inanmıyorum.

Başka da açıklaması yok!

Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA