• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Torba yasa toplumun her kesimini ilgilendiriyor
21 Şubat 2011 Pazartesi 13:46

Torba yasa toplumun her kesimini ilgilendiriyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Teşkilatı tarafından düzenlenen toplantıda milletvekillerinin katılımıyla ülke ve Konya gündemi değerlendirildi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Teşkilatı tarafından düzenlenen toplantıda milletvekillerinin katılımıyla ülke ve Konya gündemi değerlendirildi.

İl teşkilat binasında düzenlenen toplantıya AK Parti Konya Milletvekilleri Sami Güçlü, Hasan Angı, Kerim Özkul, Özkan Öksüz, Muharrem Candan, Orhan Erdem, Ali Öztürk, Hüsnü Tuna, Harun Tüfekçi, Abdullah Çetinkaya, Mustafa Kabakçı, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun ve basın mensupları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Ahmet Sorgun, geçtiğimiz günlerde meclisten çıkan Torba Yasa'yı değerlendirdi. Yasa'nın geçici maddelerle birlikte 234 maddeyi içerdiğini dile getiren Ahmet Sorgun, "Bu kanun geçtiğimiz günlerde meclisten geçti ve Cumhurbaşkanlığı'na gönderildi. Muhalefettekiler bize 'Neden bu kadar çok çalışıyorsunuz' diye soruyorlar. Nedeni, bizimle yola çıkan ya da bizden sonra yola çıkan ülkelerin bizim fersah fersah ilerimizde olması. Bunun için biz acele ediyoruz. Daha yapacağımız çok hizmet, alacağımız çok mesafe var. Bunun için gerekirse hafta sonu tatil günleri de çalışıp bu kanunların geçmesini sağladık. 12 Eylül'de halk bize Anayasa'nın bazı maddelerinde değişiklik yapma yetkisi verdi. Umut ediyorum, 12 Haziran günü halkımız yine bize bu yetkiyi verecek ve biz Anayasa'yı tamamen değiştireceğiz" dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Hasan Angı ise çıkarılan Torba Yasa'yla ilgili 3-4 aylık bir çalışma süresi harcandığını ifade ederek, "Çok geniş kesimleri ilgilendiren ve kamu alacaklarını yeniden düzenleyen bir kanun hazırlandı. Tasarı Plan ve Bütçe Alt Komisyonu'nda 3 haftalık bir çalışmanın ardından meclise sunuldu ve meclisten geçti. Bu tasarıda sadece kamu alacakları değil üniversitelerden herhangi bir nedenle ilişiği kesilmiş insanlar için de af getiriliyor. Daha önce 12 Eylül 1981'e kadar olan zamanı kapsayan bu tasarıda o zaman dilimini kaldırdık. Yani vatandaş, hangi zaman diliminde okulla ilişiği kesilmiş olursa olsun tekrar okuluna devam edip mezun olabilecek" dedi.

Çıkan yasa tasarısında özellikle çiftçiler için düzenlemeler getirildiğini ifade eden Hasan Angı, "Çiftçi ve köylümüzün en büyük derdi tarımsal sulamayla ilgili biriken borçlarıydı. Bunun çözümü için radikal kararları ortaya koyduk. Borç asılları esas alınarak peşin ödendiğinde asıl borç üzerinden, ya da her yıl 1 taksitini ödeme koşuluyla 5 yıl süre ve 1.05 çarpanıyla yeni bir ödeme planı hazırlandı. Bu hem sulama kooperatiflerini hem de kişisel borcu olan çiftçilerimizi oldukça rahatlatacak bir plan. Toplam 600 kalemde yapılacak olan borç düzenlemeleri toplumun neredeyse her kesimini ilgilendiriyor ve kangren haline gelen kamu alacaklarının tahsilinde büyük kolaylık sağlayacak" şeklinde konuştu.

Yeni Numune Hastanesi ile ilgili sorular üzerine AK Parti Konya Milletvekili Sami Güçlü, yaşanan gecikmenin uygulama projesini hazırlayan şirketin sunduğu fiyatın Sağlık Bakanlığı tarafından fazla bulunmasından kaynaklandığını söyledi. Güçlü, "Ancak bu konuyla ilgili sorun çözüldü. Mayıs ayı gibi proje Sağlık Bakanlığı'na sunulacak ve bu yıl içinde ihaleye çıkılacak. Ayrıca Karatay'da kurulacak hastanenin de bu yıl içinde ihalesine çıkılmasını planlıyoruz. Onkoloji ve Fizik Tedavi Hastaneleri'nin ise bu yıl içinde açılışını yapacağız" diye konuştu.

Milletvekili Harun Tüfekçi ise, Eti Alüminyum Fabrikası'nda çalışan sendikalı bazı işçilerin sendikadan istifa etmesiyle ilgili soru üzerine, "Fabrikada çalışan bazı işçiler, çalıştıkları bölüm için aldıkları maaşın az olduğunu öne sürerek sendikadan bu konuda çalışma yapmasını istemiş. Bu konuda sendikayla işçiler arasında bir anlaşmazlık yaşanmış ve işçiler sendikanın kendilerini yeterince temsil etmediğini belirterek sendikadan ayrılmış. Olan budur. Olayın işverenle herhangi bir alakası yoktur" şeklinde konuştu.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA