• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Torba tasarı TBMM Genel Kurulunda
08 Eylül 2014 Pazartesi 16:38

"Torba tasarı" TBMM Genel Kurulu'nda

TBMM Genel Kurulu'nda, İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın son bölümü üzerinde görüşmeler başladı.
TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.
 
Bahçekapılı, 5 AK Parti Grup Başkanvekili ile 185 milletvekilinin, "torba tasarının" da aralarında bulunduğu 4 tasarı ve bir teklifin görüşülmesi için Meclis'in olağanüstü toplanmasına ilişkin TBMM Başkanlığı'na yaptığı başvuru ile TBMM Başkanlığı'nın TBMM Genel Kurulu'nun toplanmasına ilişkin çağrı yazısını okuttu. 
 
Görüşmeler öncesinde, AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin grup başkanvekilleri ile milletvekilleri, İstanbul Mecidiyeköy'deki inşaatta yaşanan asansör kazasında hayatını kaybeden 10 işçinin ailelerine başsağlığı diledi.
 
Genel Kurul cuma gününe kadar çalışacak
 
AK Parti'nin, Meclis'in çalışma takvimini belirleyen grup önerisi kabul edildi. Buna göre, Genel Kurul, kamuoyunda "torba tasarı" olarak bilinen İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile soruşturmanın gizliliğinde avukatların belge ve bilgilere ulaşmasını engelleyen tek maddelik Ceza Muhakemesi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmelerini 12 Eylül Cuma gününe kadar tamamlayacak.
 
Bu arada Genel Kurul'da söz alan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Şişli'deki asansör kazasında ölenlere Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu. 
 
Elvan, konunun Bakanlar Kurulu'nda da gündeme geldiğini ve kapsamlı bir şekilde tartışıldığını belirterek, Bakanlar Kurulu'nun ardından detaylı açıklama yapılacağını belirtti.
 
Olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu'nda daha sonra, kamuoyunda "torba tasarı" olarak bilinen İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın, 127-148 maddelerini içeren 6. ve son bölümü üzerinde görüşmelere geçildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA