• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Toprakla uğraşmayı seviyoruz
18 Temmuz 2011 Pazartesi 11:56

Toprakla uğraşmayı seviyoruz

Meram Belediyesi tarafından Karahüyük Mahallesinde yapılan hobi bahçelerinde bugünlerde yoğun hareketlilik yaşanıyor.

Meram Belediyesi tarafından Karahüyük Mahallesi’nde yapılan hobi bahçelerinde bugünlerde yoğun hareketlilik yaşanıyor. Şehrin stresinden uzaklaşmak isteyen vatandaşlar, hafta sonunun gelmesini iple çekiyorlar.

Meram Hobi Bahçeleri’nin sahipleri, şehir hayatının stresinden uzak olmak, doğaya olan özlemlerini gidermek, piknik yapmak, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirmek ve boş zamanlarını en güzel şekilde değerlendirebilmek amacıyla hobi bahçelerine akın ediyor.

 Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, “Karahüyük Mahallesi’nde yaklaşık 91 bin metrekarelik alanda yaptığımız hobi bahçelerinde; vatandaşlarımızın ekip dikebileceği 200’er metrekarelik alan, bay ve bayan mescit ve çocuk oyun grubu yer almaktadır. Birçok yönüyle ilk olan hobi bahçelerimizde engelli vatandaşlarımıza da yüzde 10’luk kontenjan ayrılmıştır.” dedi.  

Millet olarak toprakla uğraşmayı sevdiklerini kaydeden Kalaycı, “Vatandaşlarımız, hobi bahçeleri vasıtasıyla günlük yoğun uğraştan, stresten, kalabalıklardan, beton yığınlarından uzaklaşıp stres atma, toprakla haşır neşir olma, sebze-meyve ekme, kendi yetiştirdiği ürünleri yeme, nezih, güzel ve sakin bir ortamda piknik yapma, dinlenme, doğaya ve huzura olan hasretlerini giderebilmektedir. İsteyen bahçe sahibi belirlenen zamanlarda bahçesinde gelip istediği ürünü ekebiliyor, piknik yapabiliyor. En önemlisi de, şehir hayatında unuttukları yardımlaşma, komşuluk gibi bazı alışkanlıkları yeniden kazanabiliyorlar.” diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA