• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Toprak erozyonu için ağaçlandırma çalışması
10 Nisan 2012 Salı 14:36

Toprak erozyonu için ağaçlandırma çalışması

Konyanın Hüyük ilçesine bağlı Değirmenaltı köyünde yaşanan toprak erozyonunu bölgede hayata geçirilmekte olan ağaçlandırma projesi önleyecek.
Konya’nın Hüyük ilçesine bağlı Değirmenaltı köyünde yaşanan toprak erozyonunu bölgede hayata geçirilmekte olan ağaçlandırma projesi önleyecek.

Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk sahasında bulunan Değirmenaltı köyü, yürütülen ağaçlandırma faaliyetleri sonucunda toprak erozyonundan kurtarılıyor. Bölgedeki 30 hektarlık sahanın 2010 yılında mera olan vasfı, yürütülen erozyon kontrol projesi kapsamında değiştirilirken ağaçlandırma çalışmalarına başlandı. Oldukça dik bir eğime sahip olan bu sahada geçen yıl teraslama çalışmaları yapılırken, bu yıl ise ilkbahar mevsiminin gelmesiyle dikim faaliyetleri için düğmeye basıldı. Bölgede toprak kaymasının çok olduğu dik yerlerde toprağı tutması için özellikle akasya ve mahlep cinsi fidanlara ağırlık veriliyor. Sahadaki bu çalışmanın Değirmenaltı köyü bölgesini erozyondan koruyup, bölgeyi gelecek yıllarda yeşil örtüye kavuşturacağı gibi, yörede yaşayan köylü vatandaşlara da istihdam imkanı sağlayacağı belirtildi.

Beyşehir Orman İşletme Müdürü Şambaz Arık ve işletme şefi Volkan Polat dikim çalışmalarının başladığı bölgede incelemede bulundu. Orman İşletme Müdürü Arık, gazetecilere yaptığı açıklamada, önceki yıl toprak işlemi yapılan sahada dikim çalışmalarının başladığını belirterek, “Burada yaklaşık 30 hektarlık alanda sedir, karaçam, akasya ve mahlep türlerinden fidanlar dikilecek. Ardından sahanın etrafı dikenli tellerle çevrilip koruma altına alınacak” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA