• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Toprağın Tadı Dergisine ödül
22 Haziran 2012 Cuma 16:11

Toprağın Tadı Dergisi'ne ödül

Türkiye Ziraatçılar Derneği, 63. kuruluş yıldönümünde geleneksel hale getirdiği ödül töreninde, yazılı ve görsel basına ödüllerini verdi.
Türkiye Ziraatçılar Derneği, 63. kuruluş yıldönümünde geleneksel hale getirdiği ödül töreninde, yazılı ve görsel basına ödüllerini verdi. Bu yıl yazılı basın dalında Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk önderliğindeki Konya Şeker’in 10 yıldır çıkarmış olduğu tarıma ve tarımsal sanayiine hizmet veren “Toprağın Tadı” Dergisi de ödüle layık görüldü.
 

Yazılı basında Türk Tarım Dergisi adına Recep Tezgel, Dünya Gazetesi adına Hüseyin Gökçe ödül alırken, görsel basın dalında da Fox TV’den Kemal Aktaş, TRT’den Nesli Güler, CnnTürk’ten Rıdvan Akar, Kanal D’den Salih Selçuk ve Bloomberg HT TV’den Ali Çağatay’ın ödüllendirildi.  Gürkent Otel’de gerçekleştirilen ödül törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili ve Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası eski Başkanı Gökhan Günaydın, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Alican Kabakçı, tarım kuruluşlarının temsilcileri, üreticiler ve TZD Genel Başkanı İbrahim Yetkin katıldı.
Törene ev sahipliği yapan TZD Genel Başkanı İbrahim Yetkin selamlama konuşmasında, Türk tarım sektörünün bir takım yapısal sorunları bulunduğunu ve bunların da tarım arazilerinin parçalanması ile sulama sorunları olduğunu ifade ederek, “Türkiye'de bir yandan tarım arazileri parçalanıyor, bir yandan da Türkiye'deki sulanabilir tarım arazilerini verimlilik noktasında değerlendiremediğimizi de görmekteyiz. Büyük bir problemle karşı karşıyayız” dedi.
Türkiye’deki temel sorunların başında örgütlenmenin geldiğini dile getiren Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin, “Eğer bir ülkede tarım üreticisi ve çiftçisi kooperatifleşme bünyesinde bir yapılanmaya gidemiyorsa burada da çok ciddi bir şekilde sıkıntılar var demektir. Bununla birlikte Türkiye'de tarıma ayrılan kaynakların yetersizliğine ve bu anlamdaki yapısal sorunlara rağmen Türkiye'de çok saygın bir şekilde çalışan üretici örgütleri de var. Örneğin, Pankobirlik çok saygın bir kuruluş ve Türk tarımına çok ciddi katkı veren bir kuruluşumuzdur. Konya Şeker’de yapılanlar herkesin gözü önündedir” diye konuştu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın ise bütün dünyanın yeni tarım alanlarına yatırım yaptığına işaret ederek, ülkemizde de 2.5 milyon dekar arazinin, yani 8 vilayet büyüklüğündeki tarım alanlarının tarım dışı bırakıldığını söyledi. Günaydın, ülkemizdeki tarım dışı bırakılan alanların işlenmeye müsait olduğunu ancak, nedense tarıma açılmadığını bildirdi ve ülkemizde şeker pancarından şeker üretimi yapmak yerine Amerika’nın GDO’lu (Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar) mısırından nişasta bazlı şeker ürettirilmeye çalışıldığını vurguladı.

Diğer konuşmacılardan Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Alican Kabakçı, üretimin dünyanın her yerinde zor olduğunu fakat üretim olmadan vatan olmayacağını belirtirken, Amasya DSYB Yönetim Kurulu Başkanı Güner Aslan da, Türk tarımının bir yerlere gelmesi için kooperatifleşmeye önem verilmesi gerektiği üzerinde durdu. Törende, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk adına “Toprağın Tadı” Dergisi’nin ödülünü Konya Şeker Basın Müdürü Ersal Özkan aldı. Özkan, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk önderliğindeki Konya Şeker ve iştiraklerindeki kuruluşlarda, ülke tarımına yön verecek, tarımı kalkındıracak ve tarımsal sanayiyi geliştirecek güzel yatırımlara imza atıldığını ifade etti.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA