• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Toplumun her kesimi forumda temsil edilecek
20 Şubat 2013 Çarşamba 14:43

'Toplumun her kesimi forumda temsil edilecek'

Adalet ve Kalkınma Partisi, katılımcı demokrasinin işletilmesi için yeni bir projeyi hayata geçiriyor.
Adalet ve Kalkınma Partisi, katılımcı demokrasinin işletilmesi için yeni bir projeyi hayata geçiriyor. AK Parti Ekonomi İşleri'nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş öncülüğünde hazırlanan Kent Ekonomileri Forumu adlı proje, bir yerel inisiyatif hamlesi olarak değerlendiriliyor.
AK Parti Ekonomi İşleri'nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Kurtulmuş'un ifadesiyle 'gönüllü, katılımcı, istişarî ve sivil bir oluşum' olarak tanımlanan forumun, kentlerin kendi öz yeteneklerinin ortaya çıkarılması ve harekete geçirilmesi için, illerde ekonomik hayatla ilgili tüm kesimleri bir araya getirerek ortak hedefler ve politikalar oluşturulmasına katkı sağlaması amaçlanıyor.
Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısıyla 15 Mart'ta başlaması planlanan ve İstanbul ile Ankara'yı dışarıda bırakacak olan forum hakkında bilgi verdi. Kurtulmuş, Kent Ekonomileri Forumu'nun illerin ekonomik kalkınma süreçlerinde güçlü ve zayıf yönlerini dikkate alarak stratejik önceliklerin belirlenmesine katkı sağlayacağını söyledi.
Forumun işleyişi hakkında da bilgiler veren Numan Kurtulmuş, ilk olarak Ekonomi İşleri Başkanlığı'nda illerde 'ekonomi danışma grubu' kurulabileceğini söyledi. Bu grubun ilerleyen zamanlarda da illerdeki ekonomik hayattaki gelişmeleri yakından takip eden kanaat önderleri ve üniversite mensuplarını bünyesinde barındırabileceğini söyledi.
İkinci olarak da Kent Ekonomileri Forumu'nun oluşturulacağını belirten Kurtulmuş, toplantıların istişarî mahiyette olacağını kaydetti. Forumun senede en az iki kez toplanacağı bilgisini veren Kurtulmuş, toplantıların il binaları dışında prestijli mekânlarda gerçekleştirilmesinin de önemli olduğuna değindi.
Toplantıların basına kapalı olacağını ancak sonuçların kamuoyu ile paylaşılacağını söyleyen Kurtulmuş, bu toplantıların kent ve ilçelerde hizmet envarterleri çıkaracağını söyledi. Ayrıca hükümet desteklerini etki analizi, kent ekonomisi ile ilgili durum raporu, kent vizyonu raporu gibi dokümanlar hazırlayacağını ekledi. Ayrıca ilgili seminer, panel ve konferanslar tertip edeceğini dile getirdi.
Forumların moderatörlerinin ise bağımsız olacağını kaydeden Kurtulmuş, moderatörlerin; üniversite hocaları, ilin sorunlarını bilen entelektüel veya kanaat önderlerinden belirleneceğini aktardı.
Üçüncü ve nihai aşamada ise Genel Merkez'e iletilecek raporlar ışığında 'kentlerin gerçekleştirilebilir taleplerinin karşılanmasına, makul fikir ve tekliflerin parti politikaları haline getirilmesine, genel merkezden istenen bilgi ve verilerin kentlere iletilmesine, bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları arasında koordinasyon sağlanarak, gelen talep ve tekliflerin uygulanmasına' çalışılacağını belirtti.
"TOPLUMUN HER KESİMİ FORUMDA TEMSİL EDİLECEK"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, organizasyonu ve koordinasyonu AK Parti il başkanları ve il ekonomi işleri başkanları tarafından yürütülecek forumun çözüm ortaklarını ise şöyle açıkladı: 'İl milletvekilleri, il belediye başkanları, İl Genel Meclisi başkanları, sanayi, ticaret, ziraat, esnaf odaları ve borsalarının başkanları, Esnaf Sanaatkar Kooperatifleri'nin başkanları, Tarım Kredi Kooperatifleri'nin başkanları, iş adamları ve dernekleri başkanları, sendikaların il ve şube başkanları, tüketici dernekleri, üniversiteler, kalkınma ajansları, KOSGEB müdürleri, OSB ve küçük sanayi siteleri yöneticileri, ekonomi ile ilgili gençlik ve kadın dernekleri ile platformlarının yöneticileri."
Gençlerin ve kadınların önemli olduğunu vurgulayan Numan Kurtulmuş, ayrıca üniversitelerdeki girişimcilik kulüplerinin de forumda yer almasını planladıklarını dile getirdi.
Forum ile katılımcı demokrasinin işletilmesini amaçladıklarını belirten Kurtulmuş, hükümet-parti-sivil toplum kuruluşları arasında da sağlıklı iletişim kurulmasını hedeflediklerini kaydetti. STK'ların ekonomik-politik süreçlere katılımının sağlanması, eleştiri ve önerilerin parti politikalarına yansıtılmasını hedeflediklerini belirten Kurtulmuş, bölge ve illerin sorunlarının ve politika önerilerinin ilk elden öğrenilmesini amaçladıklarını dile getirdi.
Gelen raporlar çerçevesinde bakanlıklar ve kamu kurumları ile koordinasyon sağlanacağını vurgulayan Kurtulmuş, böylece kent vizyonları oluşturacaklarını kaydetti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA