• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Toplumun aktifleşmesi için çalışacağız
15 Kasım 2012 Perşembe 11:56

'Toplumun aktifleşmesi için çalışacağız'

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'in saldırgan ve işgalci tutumunun bölgedeki durumu daha da kritikleştirdiğini söyledi.
İslam İşbirliği Teşkilatı 39. Bakanlar Kurulu Toplantısı için Cibuti'de bulunan Davutoğlu, yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik dün gerçekleştirdiği operasyonlarla saldırganlığını bir kez daha gösterdiğini belirtti.
Davutoğlu, ''Biz gerek bugün İİT ile gerekse uluslararası kurumlarda İsrail'in bu saldırıdan dolayı hem kınanması hem de bu saldırgan tutuma karşı gerekli önlemlerin alınması için girişimlerde bulunacağız'' diye konuştu.
Bölgenin kritik bir süreçten geçtiğini belirten Davutoğlu, bölgenin en temel sorununun Filistin olduğunu kaydederek, "İsrail'in Batı Şeria'daki yerleşim yerleri kurarak sürdürdüğü işgalci politika ile saldırgan tutumunun, bölgede kritik olan durumu daha da kritik hale getirdiğini" belirtti.
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısının ardından Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal başta olmak üzere Mısır ve Gazze ile görüşmeler yaptığını kaydeden Davutoğlu, ''Bundan sonra uluslararası toplumun daha aktif şekilde devreye girmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz'' diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA