• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Toplum Sağlığı Merkezi velileri uyardı
15 Nisan 2009 Çarşamba 16:13

Toplum Sağlığı Merkezi velileri uyardı

Toplum Sağlığı Merkezi sağlık raporu konusunda velileri uyardı.
Toplum Sağlığı Araştırma ve Geliştirme Merkezi üyesi Doç. Dr. Oktay Sarı, ÖSS ve OKS öncesi öğrencilerin okula gitmemek için sağlık raporu aldığını belirterek, bu raporu alanında vereninde ve buna göz yumanında suç işlediğini söyledi.

Merkez üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Kara ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Doç. Dr. Oktay Sarı, her sınav dönemine birkaç ay kala öğrencilerin rapor almaya zorlandığını belirterek, "Maalesef bu zorlamaya okul ve dershane yetkilileri göz yummakta ya da teşvik etmekte, bazı hekimler de rapor vermek zorunda bırakılmaktadır. Hiçbir sağlık problemi olmayan çocuklar, dershaneye giderken kimsenin vicdanı sızlamıyor. Bu rapor karmaşası yıllardır devam etmekte, ancak hiç kimse tarafından bir çözüm üretilememektedir. Ortada bir suç vardır. Suçun birincil kaynağı okul ve dershane yöneticileri, ikincil kaynağı ise maalesef hekimlerdir" dedi.

Sınav dönemi yaklaşırken Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları'nı konuya duyarlı olmaya davet eden Oktay Sarı, "Okullar, boşalan sınıfların hesabını verecektir. Sağlık Müdürlükleri, yüzde sekseni raporlu olan sınıflardaki felaketlerin sebebini araştıracaktır. Biz merkez olarak sağlığı yerinde olan öğrencilere rapor veren hekimlerin de takipçisi olacağız" şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA