• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Toplantının teması bağlılık
12 Aralık 2012 Çarşamba 16:28

Toplantının teması 'bağlılık'

Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari ve Afganistan Cumhurbaşkanı Karzai ile bir araya geldi.
Türkiye-Afganistan-Pakistan Üçlü Zirve toplantısı için Türkiye'de bulunan Pakistan Cumhurbaşkanı Asif Ali Zerdari ve Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, Çankaya Köşkü'ne geldi. Gül, Zerdari ve Karzai'yi Köşk'e gelişlerinde Büyük Şeref Kapısı'nda karşıladı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmeler için Çankaya Köşkü'ne gelişinin ardından ilk olarak Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari Cumhurbaşkanlığı'na geldi. Gül ile Zerdari, el sıkışarak basın mensuplarına poz verdi.
Zerdari'ye, Pakistan Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Khar da eşlik etti.
Cumhurbaşkanı Gül, Afganistan Cumhurbaşkanı Karzai'yi de Büyük Şeref Kapısı'nda karşıladı. İkili, basın mensuplarına tokalaşarak poz verdi.
İkili görüşmeler
Cumhurbaşkanı Gül, ikili görüşmeler kapsamında ilk olarak Afganistan Cumhurbaşkanı Karzai ardından da Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari ile görüştü. Görüşmelere, Afganistan Dışişleri Bakanı Zalmay Rassul, Pakistan Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Khar ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu da katıldı. 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Zerdari ve Karzai ile ayrı ayrı görüştü.
İkili görüşmelerin ardından Gül, Zerdari, Karzai ve Erdoğan dörtlü görüşmeye geçtiler.
Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Gül, konuk cumhurbaşkanları ve Başbakan Erdoğan aile fotoğrafı çektirdi.
Toplantının teması ''bağlılık''
Güvenlik, ekonomik işbirliği, eğitim, parlamentolararası ilişkiler ve diyalog gibi konulara odaklı gerçekleştirilen üçlü zirve toplantıları, 2007 yılında başladı.
Teması ''bağlılık'' olarak belirlenen bu yılki toplantıda, üç ülke arasında ulaştırma alanında işbirliğinin artırılması için atılabilecek adımlar ayrıntılı şekilde ele alınıyor.
Zirve süreciyle, Türkiye, Afganistan ve Pakistan arasındaki işbirliğinin ekonomi, kalkınma, ulaştırma, eğitim, iletişim ve özellikle güvenlik alanlarında ileri seviyeye taşınması, halkların refahının sağlanması, bölgesel barış ve istikrara da katkı verilmesi hedefleniyor.
Aile fotoğrafının ardından Cumhurbaşkanı Gül, Zerdari ve Karzai onuruna öğle yemeği verecek. 
Gül, Zerdari ve Karzai'nin üçlü zirve toplantısının ardından zirvenin genel oturumu yapılacak ve ortak basın toplantısı düzenlenecek.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA