Toplantıda komisyon ve komisyon üyeleri belirlendi

Toplantıda komisyon ve komisyon üyeleri belirlendi
Mevlana Kalkınma Ajansı 3. Kalkınma Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.
 Mevlana Kalkınma Ajansı 3. Kalkınma Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda komisyon ve komisyon üyeleri belirlendi.
Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'nda düzenlenen toplantıya AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, Mevlana Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Nurettin Bay, kurul üyeleri ile davetliler katıldı. Toplantıda konuşan Mevlana Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Nurettin Bay, kalkınma ajanslarının Cumhuriyet tarihinin ekonomi açısından atılmış en önemli adımlarından birisi olduğunu belirterek, "Bugüne kadar Türkiye'de her şey merkezi planlamayla yürütülürdü. Ama artık Türkiye 26 aylı bölgeye ayrıldı ve bu 26 bölgede Kalkınma Ajansları kuruldu. Biz Mevlana Kalkınma Ajansı olarak 2 ilden oluşuyoruz. Az ilde kurulmanın artı tarafı karar sürecinin kısa sürmesi ve Konya ile Karaman'ın etle tırnak gibi ayrılmaz birer parça oluşudur. Bugün gerçekleştireceğimiz 3. toplantımızda komisyonlarımızı oluşturup, komisyon üyelerini belirleyeceğiz" dedi.
AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan ise, 13 yıldan beri bu ajansların kurulması için çaba verdiğini ifade ederek, "Bunu sonunda başardık ve kalkınma ajanslarını kurduk. Şu an süreç ağır ama emin adımlarla işliyor. Avrupa merkezi yönetimi bırakalı 30 yıldan fazla oldu. Biz ise daha yeni yeni bölgesel yönetime geçiyoruz. Kalkınma ajansları, bu büyük değişimin en güzel örneğidir" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.