• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TOKİ kayıtları için acele edin
11 Haziran 2009 Perşembe 15:57

TOKİ kayıtları için acele edin

TOKİ ve Meram Belediyesi işbirliğiyle Gödene Mahallesinde yapılacak 256 adet konutun satışı için başvurular yarın sona eriyor.

TOKİ ve Meram Belediyesi işbirliğiyle Meram ilçesi Gödene Mahallesi’nde yapılacak 256 adet konutun satışı için başvurular yarın sona eriyor. 84 metrekarelik konutlar için yaklaşık 3 bin başvuru yapıldı.

2+1’den olaşan Alt Gelir Grubu’na yönelik konutların başvuruları Meram Belediyesi’nin resmi internet sitesi olan www.meram.bel.tr üzerinden kabul ediliyor. İnternetten yapılan başvurudan sonra istenilen belgelerin eski Et Balık Kurumu’nda oluşturulan ofise teslim edilmesi gerekiyor.

Müracaatlar; Şehit Aileleri, Maluller (Terör Malulleri) ile Dul ve Yetimleri, İstiklal Savaşı Gazisi, Kore Gazisi, Kıbrıs ve Vatani Hizmet Gazileri, En az %50 Özürlü Vatandaşlar ve Diğer Alıcılar olmak üzere 4 grupta kabul ediliyor.
Aylık hane gelirinin 1600 TL’den az olması, üzerinde gayrimenkul bulunmaması ve 30 yaşın üzerinde olması şartları aranıyor. Ancak eşi vefat etmiş dul bayanlarda yaş şartı aranmıyor.

84 metrekarelik konutlara şu ana kadar 3 bin başvuru yapıldığını belirten Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, “25 Mayıs’ta başlayan başvurular yarın sona erecektir. Kira öder gibi konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızın yarın mesai bitimine kadar başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. “ dedi.
Başkan Kalaycı, gerek TOKİ ile birlikte ve gerekse kooperatif usulüyle orta ve dar gelir grubuna yönelik yeni konut hamleleri için çalışmaların aralıksız sürdüğünü de vurguladı.

Meram ilçesi Gödene Mahallesi’nde yapılacak konutlar 30 ayda hak sahiplerine teslim edilecek ve hak sahiplerinin ödemeleri oturduktan sonra başlayacak. Ödenecek peşinat tutarı 6 bin 181 ile 8 bin 756 TL arasında değişirken aylık ödenecek taksit tutarı da 251 TL ile 356 TL arasında değişiyor. Konut sahibi olanlar kurayla belirlendikten sonra aylık ödemeler 180 ay devam edecek.

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA