• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TOBBun genel kurulunda Kılıçdaroğlu isyanı!
22 Mayıs 2014 Perşembe 12:00

TOBB'un genel kurulunda Kılıçdaroğlu isyanı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TOBB 70. Mali Disiplin Genel Kurul Toplantısında konuştu. İlk olarak TOBB'a sert eleştiriler yönelten Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a yüklendi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın TOBB'daki konuşmasında, "Bana diktatör yakıştırması yapanlar var. Tam karşımda. Tayyip Erdoğan diktatör olacak ve sen meydanlarda dolaşacaksın" sözlerini söylemesinin ardından kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, cevap olarak hem TOBB'a hem de Erdoğan'a karşı sert konuştu.
İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları;
-Geçen yıl çağırılmadığım için gelememiştim, bu yıl çağrıldım geldim. Neden TOBB'da protokol kuralları uygulanmıyor. Kusura bakmayın Sayın Başkan protokolleri siz koydunuz, neden uyulmuyor? Konuştu ve ayrıldı. Neden beni dinlemiyor? cesaret edemiyor. 
KORKUYORSANIZ KORKMAYIN
-Siz neden bu protokol kurallarını uygulamıyorsunuz? Hangi gerekçeyle? Anayasa Mahkemesi'nde, Danıştay'da, Kutlu Doğum Haftası'nda, Mevlana'yı anma programlarında protokol kuralları uygulanır. Neden TOBB'da uygulanmaz? Eğer korkuyorsanız korkmayın bu ülkede cumhuriyet var.
- Sayıştay raporlarını getirtmeyeceksiniz, anayasal kurumu çalıştırtmayacaksınız, Cumhuriyet Halk Partisinin bilbordlara parasını ödeyerek vereceği ilanı yayınlatmayacaksınız, 'yasama ve yargı benim için ayakbağı' diyeceksiniz, sonra bu ülkede demokrasiden söz edeceksiniz, hukukun üstünlüğünden söz edeceksiniz.
-Diyorki bana anamuhalefetin başkanı 'diktatör' diyor. Ben şimdi sizin vicdanınıza sesleniyorum. Yasama ve yargı bana ayak bağıdır diyen, güçler ayrılığı ilkesini ihlal eden kişiye ne denir? Gidin hukuk fakültesi 1. sınıf öğrencisine sorun.
-Elim bir olaydan bahsedildi. Sanki bu işin sorumlusu işçiler! Size şu örneği vermek isterim: Uygar olan ülkelerle uygar olmayan ülkelerin devlet adamları arasında şöyle bir fark vardır. Uygar ülkelerde risk hesaplaması yapılır. Bizde ise Kervan yolda düzülür mantığı var. Öldükten sonra önlem alınır. 301 kişi hayatını kaybediyorsa bunun mutlaka siyasal bir sorumlusu vardır. Uygar 1 ülkeden tipik bir örnek: Japonya'da 4 saat sular akmadı diye Bakan istifa etti.
-301 kişi öldü istifa eden var mı? Kalkmış nelerden bahsediyorsunuz! Akıl alacak gibi değil. Size bilboardlarda yayınlanmak üzere hazırladığımız reklamı göstereceğim: Vatandaş vergisini veriyorsa, hükümet hesabını verecek. Bizim bu reklamımızı bilboardlarda yayınlatmadı.
SİVİL CUMHURBAŞKANI AÇIKLAMASI
-Bana sordular, 'eski bir genelkurmay başkanı cumhurbaşkanı adayı olursa destekler misiniz', sivil birisi olması gerektiğini söyledim, yanlış mı söyledim, benim görüşüm bu. 'Sen de sivilsin, ben de sivilim' diyor. Ben zaten sana bir şey demedim ki ama sen üstüne alınıyorsun, neden Çünkü bizi dinlemiyor, ne söylerse 'bunlar mutlaka menfi bir şey söyler' takılmış eskilere. Dünya değişti, insanlar değişti, Türkiye değişti, hepimiz değiştik.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA