• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
T.Konyasporu güzel yerlere taşıyacağız
02 Temmuz 2013 Salı 17:41

'T.Konyaspor'u güzel yerlere taşıyacağız'

Torku Konyaspor'umuzda, yönetim kurulumuzun geçtiğimiz yılın Aralık ayında oluşturulan ve önceki gün üçüncü toplantısını gerçekleştirilen Yüksek Danışma Kurulumuzun çalışmaları hakkında bilgi...

Torku Konyaspor'umuzda, yönetim kurulumuzun geçtiğimiz yılın Aralık ayında oluşturulan ve önceki gün üçüncü toplantısını gerçekleştirilen Yüksek Danışma Kurulumuzun çalışmaları hakkında bilgi vermek ve gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulunmak üzere düzenlediği Basınla İstişare Toplantısı yapıldı. Kulüp Başkanımız Ahmet Şan tek düşüncelerinin Süper Lig'de kalıcı bir Torku Konyaspor oluşturma olduğunu söylerken, bu konuda her kesimin desteğine ihtiyaç duyduklarını da sözlerine ekledi.

Tenis ve Dağcılık Kulübü Tesisleri'nde düzenlenen toplantıya İl Genel Meclisi Başkanı ve Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Ali Selvi, Kulüp Başkanımız Ahmet Şan, İkinci Başkanımız Fatih Yılmaz, Başkan Yardımcımız Zeki Çimen, Futbol Şube Sorumlumuz Hasan Dağlı, Basın Sözcümüz Güven Öten ve As Başkanlarımızdan Ahmet Baydar katıldı.

Kulübümüzün içerisinde bulunduğu durum ile ilgili bilgiler veren Kulüp Başkanımız Ahmet Şan, geride kalan yaklaşık 20 aylık görev süreleri içerisinde borç rakamının 41 milyon TL'dan 21 milyon TL'na düşürülmesi ve takımımızın Süper Lig'e çıkması gibi çok önemli iki işe imza attıklarını belirtirken, "Bunu gerçekleştirirken bizlere her zaman desteklerini esirgemeyen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek, Konya Valimiz Aydın Nezih Doğan, Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. Şimdi aynı birlikteliği sürdürmek hatta arttırarak sürdürmek zorundayız. Çünkü Süper Lig'deyiz. Burada asansör takım değil, kalıcı takım olmak; ilerleyen senelerde de elde edeceği başarılarla adından söz ettirmek istiyoruz. Bu bir hayal değil. Sadece doğru işleri yapmaya devam ederek bu hedeflerimizi tutturacağımıza inanıyoruz. Konya'nın şehir olarak vereceği desteğe ihtiyacımız var. İnşallah düşüncelerimizi gerçekleştireceğiz" dedi.

Kulüp Başkanımız Ahmet Şan, Anadolu Selçuklu Spor ve Selçuk Üniversitesi takımları ile ilgili de açıklamalarda bulunurken, "Anadolu Selçuklu Spor konusunda düşüncemiz aynı şekilde devam ediyor. Biz o takımımızın Konyalı gençlerin yetişmesi ve tecrübe kazanması adına çok iyi bir okul olacağına inanıyoruz. Yaşanan bazı sıkıntılar var. Bu sıkıntıları da önümüzdeki günlerde aşacağımıza inanıyoruz. Selçuk Üniversitesi basketbol takımı konusunda Konyaspor'un şubeyi alması diye birşey söz konusu değil. Biz zaten borçların ödenmesi konusunda ve kulübün dinamiklerinin devam ettirilmesi adına çaba harcıyoruz. Selçuk Üniversitesi'nin de basketbol şubesine destek vermesi gerekir. Bu konuda bizde elimizden geldiği kadarıyla yardımcı olabiliriz" şeklinde görüş belirtti.

Torku Konyaspor'umuzun 21 milyon TL'dan oluşan bir borçla mücadelesine devam ettiğini de sözlerine ekleyen Kulüp Başkanımız Ahmet Şan, "Elimizdeki bütçeyle hem diğer rakiplerle mücadele edeceğiz hem de mevcut borç rakamını biraz daha aşağıya çekmenin gayretinde olacağız. Bize her kesimin destek vermesini istiyoruz. İnşallah bu destekle Torku Konyaspor'u daha güzel günlere taşıyacağız" diye konuştu.

Toplantıya katılan İl Genel Meclisi Başkanı ve Yüksek Danışma Kurulumuzun Başkanı Ali Selvi ise, şirketleşme ve önceki gün yapılan Yüksek Danışma Kurulu üçüncü toplantısıyla ilgili basın mensuplarına bilgiler verdi. Selvi, "Burada amaç sadece Torku Konyaspor'un değil Konya'daki diğer takımların ve bugüne kadar ulusal ve uluslar arası arenalarda çok önemli başarılar elde eden amatör sporlarında gereken desteği görmesini sağlamak. Konya şehir olarak spor alanındaki hiçbir konuya duyarsız kalamaz. Torku Konyaspor'un geçen sezon elde ettiği başarı büyük bir iş. İnşallah bu işin devamını da bu seneden başlamak üzere Süper Lig'in kalıcı takımlarından biri olarak getireceklerdir. Buna inanıyoruz" dedi.

Futbol Şube Sorumlumuz Hasan Dağlı ise transfer konusunda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 40 milyon liralık tahmini bütçenin borç rakamı çıktığında geriye 25 milyon TL'lık bölümünün kaldığını söyleyen Dağlı, "Bu bütçeyle 40-45 milyon TL'sı bütçesi olan kulüplerle yarışacağız. Biz doğru işler yaptığımızda onları geride bırakacağımıza inanıyoruz. Popülist davranmadan ve kulübümüzün menfaatlerini gözeterek transfer çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Piyasa yüksek olduğu için biraz beklemedeyiz. Bizde her oyuncuya istediği rakamı düşünmeden vererek transfer yapmasını ve borç rakamını arttırmasını biliriz. Ama bunun kulübümüze bir şey kazandırmayacağına inanıyoruz. O nedenle titizlikle yürüttüğümüz çalışmalar sonunda bünyemize uygun olan oyuncuları transfer edeceğiz. Bu süreç belki Bolu kampına, belki de yurt dışı kampına yetişir. Sezonun ilk 3-4 maçını da gözden çıkarabiliriz. Ama biz en iyisini yapmaktan yanayız ve bunun için çalışıyoruz" dedi.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA