• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tiyatro ve sinema sanatçısı toprağa verildi
17 Ekim 2012 Çarşamba 18:16

Tiyatro ve sinema sanatçısı toprağa verildi

Tedavi gördüğü hastanede pazartesi günü yaşamını yitiren tiyatro ve sinema sanatçısı Erol Günaydın, toprağa verildi.
Erol Günaydın için Teşvikiye Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde, sanatçının kızları Günfer, Fatoş ve Ayşe Günaydın, Haldun Dormen, Ferhan Şensoy ve Rasim Öztekin taziyeleri kabul etti.
Törene, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile iş, sanat, sinema ve tiyatro dünyasından çok sayıda isim katıldı.
Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Erol Günaydın'ın vefatını ''Türkiye ve sanat yaşamı için büyük bir kayıp'' olarak değerlendirdi. Günay, şunları söyledi:
''Tiyatromuzun bir duayenini kaybettik, bugün ebediyete uğurluyoruz. Ayrıca geleneksel tiyatronun son büyük temsilcilerinden biriydi. Bu bakımdan çok büyük özellik taşıyor. Meddah geleneğinin son büyük temsilcisiydi. Sinemada çok sayıda eser bıraktı. Televizyon dünyasıyla birlikte büyük kitleler onu tanıdılar ve çok sevdiler. Hepimizin anılarında Erol Günaydın'ın canlandırdığı tiplerle ilgili güzel hatıralar vardır. Ben kendisini yakın tanımak ve dostluk etmek şansına erişmiştim, son yıllarda. Sonsuz rahmet dileklerimi ailesine ve sevenlerine sunmak isterim.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA