• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tıp Bayramı’nda fidanlar toprakla buluştu
13 Mart 2019 Çarşamba 17:32

Tıp Bayramı’nda fidanlar toprakla buluştu

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Orman Bölge Müdürü Mehmet Fulin ve sağlık yöneticileri, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Beyhekim Sağlık Kampüsüne sağlık çalışanları ile birlikte fidan diktiler.

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Orman Bölge Müdürü Mehmet Fulin ve sağlık yöneticileri, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Beyhekim Sağlık Kampüsüne sağlık çalışanları ile birlikte fidan diktiler. Konya Orman Bölge Müdürlüğü ve Konya İl Sağlık Müdürlüğü organizasyonu ile gerçekleştirilen etkinlikte yaklaşık 3 bin 200 fidan toprakla buluştu.

Sağlık çalışanlarının14 Mart tıp bayramını kutlayarak konuşmasına başlayan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç, “Ezelden beri hür yaşamış Milletimizin işgale boyun eğmeyeceğini haykırdığı ve tıbbiye öğrencilerinin yaktığı bağımsızlık meşalesinin yıl dönümündeyiz, bizler de Tıp Bayramı’nı çeşitli program ve etkinliklerle kutlamaktayız. Bu etkinliklerin başında da bu sene ağaç dikme organizasyonumuz gelmektedir.” dedi.

Bu tür organizasyonlarımız bundan sonraki yıllarda da devam edeceğini de vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Nasıl ki sağlık çalışanlarımız 7 gün 24 saat vatandaşlarımıza en zor zamanlarında yardım etmek onların acılarını dindirebilmek için mücadele ediyorsa dikmiş olduğumuz bu fidanlarda yaşam için önemli oksijen kaynağını sağlayacaklardır.  Büyük Türk Hakanlarından Kanuni Sultan Süleyman’ın hastalık anında söylediği;  ‘Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.’sözünden de sağlığın ne derece kıymetli olduğunu anlamaktayız. Bizim kültürümüzde Halk içinde devletten daha itibarlı bir şey olmadığı gibi dünyada da sağlıklı bir nefes gibi, sağlıklı bir hayat gibi bir mutluluk yoktur. İşte dikmiş olduğumuz bu fidanlar sayesinde gelecek nesillerimizin de sağlıklı bir nefes alması hedeflenmektedir” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Koç, “14 Mart Tıp Bayramı Bahar Ağaç Dikimi etkinliğimizin gerçekleşmesi için katkılarını esirgemeyen başta Orman Bölge Müdürümüz Sayın Mehmet Fulin Bey’e, Beyhekim Devlet Hastanesi Başhekimimiz Uz. Dr. Abdülcelil Kalem ve idarecilerimiz ile programımıza katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Orman Bölge Müdürü Mehmet Fulin’de yaptığı konuşmada hastalarının sağlığı için sabır ve özveri ile hareket eden tüm sağlık çalışanlarının14 Mart Tıp Bayramını kutladı. Fulin, “ Bu özel günün anlamına dikkat çekmek için Orman Bölge Müdürlüğü olarak hastane bahçesini ağaçlandırmaya hazır hale getirdik. Yapılan bu etkinliğin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

2-006.JPG

3-006.JPG

4-005.JPG

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA