• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TİMAV referandumda evet diyecek
02 Eylül 2010 Perşembe 12:34

TİMAV referandumda 'evet' diyecek

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Genel Başkanı Ecevit Öksüz, yeni bir umut ışığı olması adına referandumda 'evet' diyeceklerini duyurdu
Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz, demokrasi ve özgürlük için atılmış her adımın yanında yer almaya devam edeceklerini belirterek, yeni bir umut ışığı olması adına referandumda ''evet'' diyeceklerini duyurdu.

Öksüz, yaptığı açıklamada, TİMAV'ın, gelecek nesillerin, yasaklardan ve acılardan uzak, geleceğini umutla inşa edebilen, yarınlarını kurabilen bir kuşak olabilmeleri adına, küçük bir adım olmasına rağmen anayasa değişiklik paketini desteklediklerini belirtti.

TİMAV olarak demokrasi ve özgürlüklerin genişletilmesine, insanı insan yapan değerlerin özgürce yaşanabilmesinin önündeki engellerin kaldırılmasına hizmet eden her türlü çabaya destek vereceklerini ifade eden Öksüz, ''Hangi parti ve görüşten gelirse gelsin, daha fazla demokrasi ve özgürlük için atılmış her adımın yanında yer almaya devam edeceğiz. Halk oylamasında 'evet' diyoruz'' dedi.

Türkiye'de halkın, yıllardır darbelerden krizlere, hak ihlallerinden özgürlüklerin kısıtlanmasına, yoksulluktan yolsuzluklara savrularak yaşadığını dile getiren Öksüz, bu savrulmaların temelinde de insanı değil, ona hizmet etmesi gereken devleti kutsayan bir yönetim anlayışının yattığına inandıklarını ifade etti.

Öksüz, şunları kaydetti:
''Bu yönetim anlayışını darbelerde, andıçlarda, hukuk adına bireysel hak ve özgürlükleri yok sayan dayatmalarda, adalet adına eşitsizliklerde, özgürlükler adına hapislerde, mizaha konu olacak traji-komik yol ve yöntemlerde gördük, yaşadık. Gelişim için, ilerleme için, özgürlükler için atılan tüm adımlarda, bu mantıkla muhatap olageldik. Bugün ülkemizde yaşayan her ırktan, her dinden, her mezhepten, her sınıftan, her renkten, kısacası tüm farklılıkları ile her kesimden insanımızın hatıralarında, maalesef bir acının izleri yer alıyor.''

Öksüz, anayasa paketinin pek çok soruna net çözümler içermiyor olmasına rağmen, darbe anayasasından kurtulma ve gelecekte tüm kesimler için çözme yolunda küçük bir adım, yeni bir umut ışığı olması adına referandumda ''evet'' diyeceklerini vurguladı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA