• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TİMAV 15 Temmuz’u farklı açılardan okuyor
21 Eylül 2016 Çarşamba 13:09

TİMAV 15 Temmuz’u farklı açılardan okuyor

TİMAV tarafından bir TİMAV kuruluşu olan İlim ve Hikmet Araştırma Merkezi (İLHAM) bünyesinde “15 Temmuz Okumaları” adıyla bir dizi program gerçekleştiriliyor.

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) tarafından bir TİMAV kuruluşu olan İlim ve Hikmet Araştırma Merkezi (İLHAM) bünyesinde “15 Temmuz Okumaları” adıyla bir dizi program gerçekleştiriliyor. 15 Temmuz gecesi yaşanan hain işgal girişiminin; tarihî, siyasî, psikolojik, sosyolojik, felsefî, ekonomik, edebi açılardan ve din eğitimi ile basın ve sosyal medya yönünden toplamda 9 farklı alanda değerlendirmeye tabi tutulduğu “15 Temmuz Okumaları” ile 15 Temmuz’u tüm boyutlarıyla anlamak ve anlamlandırmak amaçlanıyor.

Pazartesi ve perşembe günleri saat 18.00’de TİMAV Genel Merkez binasında devam eden okumalar, 10 Ekim 2016 tarihinde sona erecek. Her bir okuma alanında uzman misafirler, akademisyenler ve ilim adamları tarafından tecrübe paylaşımı ve ilmi okumalar şeklinde gerçekleştiriliyor.

Doç. Dr. Bekir BİÇER ve Yrd. Doç. Dr. Ali DADAN’ın konuşmacı olarak katılımlarıyla gerçekleştirilen ilk seminerde 15 Temmuz tarihî açıdan; Doç. Dr. Mahmut Hakkı AKIN ve Yrd. Doç. Dr. M. Cüneyt ÖZŞAHİN’in konuşmacı olarak katıldığı ikinci seminerde siyasî açıdan, Prof. Dr. Muhiddin Okumuşlar’ın konuşmacı olarak katılımıyla ise din eğitimi açısından değerlendirildi.

timav-15-temmuz’u-farkli-acilardan-okuyor-1.jpg

Yoğun bir katılımla devam eden 15 Temmuz Okumalarına ilişkin TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz şunları söyledi: “15 Temmuz ülkemiz ve insanlık tarihi açısından önemli ve bir o kadar da kritik bir tarihtir. 15 Temmuz gecesinde yaşananlar milletimizin zihninden asla silinmeyecek ve gelecek nesiller bu tarihi ülkemiz ve insanlık açısından ifade ettiği anlam itibariyle sürekli hatırlayacaklardır. 15 Temmuz’da milletimizin gönlünde şahlanan direniş ve diriliş ruhunun farklı disiplinler tarafından analiz edilmesi gerekmektedir.

15 Temmuz gecesinin müsebbibi din kisvesinde üretilen FETÖ terör örgütünün analiz edilmesi, motivasyon kaynakları, eleman devşirme yöntemleri, örgüt yapısı ve işleyişi, eylem biçimleri vb. gibi başlıklarda sosyal bilimsel açısından aydınlatılmalı ve böyle hain girişimlerin bir kez daha tekrarlanmaması için bilinç ve tedbirlerin artırılması son derece önemli bir gerekliliktir. Ayrıca halkımızın 15 Temmuz gecesi gösterdiği destansı kahramanlıklar ve milli irade nöbetleri boyunca gösterdiği milli iradeyi korumak için ortaya koyduğu tavır, darbe girişimlerine dair halkımızın refleksleri hakkındaki tüm sosyolojik tahlilleri yeniden gözden geçirmek zorunluluğunu beraberinde getirmiştir.

Bu noktadan hareketle gayesi bilgi, düşünce ve strateji üretmek olan bir kurum olmanın gereği olarak TİMAV bünyesinde ‘15 Temmuz Okumaları’ adıyla bir dizi seminer gerçekleştirmenin anlamlı olacağını düşündük. Gerçekleştirilen ilk 3 seminerde de bu konuda çalışma yapmanın lüzumunu ve haklılığını müşahede ettik. Özellikle İLHAM kurslarımıza devam eden üniversite öğrencilerimiz başta olmak üzere, toplumun farklı kesimlerinden de yoğun bir katılımla gerçekleşen bu okumalarda 15 Temmuz’u toplumsal hafızamıza nakşetmenin gayreti içindeyiz.

15 Temmuz’u tarihi, sosyolojik, felsefi açılardan ayrıntılı bir şekilde ele almak, medya, din eğitimi, edebiyat alanlarındaki derin etkilerini incelemek ve tarihe not düşmek bir sivil toplum kuruluşu olarak sosyal ve toplumsal görevlerimiz arasındadır, diye düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde de devam edecek olan okumaların duyuruları vakfımızın sosyal medya hesaplarından yapılmakta olup, arzu eden tüm vatandaşlarımızın katılımına açıktır. Bu seminerlerde elde edilecek birikimin ülkemizin yarınlarını inşa ederken köşe taşı mesabesinde işlev göreceğini düşünüyoruz.

Milletimizin bu tarihi olaydan çıkardığı acı tecrübelerin bir daha yaşanmaması adına, 15 Temmuz ve sonrasındaki olaylar ve olgular zinciri, toplumun pek çok kesimi tarafından titizlikle incelenecektir. Biz de ’15 Temmuz Okumaları’ ile bu çalışmalara mütevazı ama değerli bir katkı üretmeyi hedefliyoruz.”

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA