• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Ticarette helali aramak“
06 Haziran 2016 Pazartesi 12:26

“Ticarette helali aramak“

Girişimci İşadamları Vakfı Konya Şubesi tarafından Girişimci Buluşmaları kapsamında, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Servet BAYINDIR hocanın konuşmacı olarak katıldığı “Ticarette Helali Aramak” konulu konferans Konevi Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Kuran-ı Kerim Tilaveti ve GİV Konya Şube Başkanı Vehbi DEMİRCİ’nin açılış konuşması ile başlayan program, tanıtım filmi gösteriminden sonra konferans ile devam etti.

Prof. Dr. Servet BAYINDIR ticarette ki helal ve haramları açıklayarak şunları kaydetti,

“Ticaret; sermayede kâr gayesi ile tasarrufta bulunmaktır. Sermayede tasarruf; varlıkta zaman, mekân, kalite ve şekil değişikliğinde bulunmakla olur. Kâr sermaye ve emeğin risk üstlenilerek çalıştırılması sonucu ortaya çıkan hasılata denir. Nisa 29.Ayet iktisadi hayatın ticarete dayanmasını emreder. Alış verişi helal kılan ayet (Bakara,275); İslam’ın yasaklarının çiğnenmediği, karşılıklı rızaya dayalı bütün alış veriş çeşitlerinin prensipte helal ve serbest olduğunu gösterir. Mal transferine aracı kılınan her bir işlem hukuk, iktisat, maksat ve kayıt (muhasebe) bakımından ticaret tanımı ile örtüşmelidir; işlem hukuken ve fiilen ticaret olmalıdır. Günümüzde finansal işlemlerin çoğunluğu, borç/kredi alış verişinden ibarettir;  Kredi/borç ise iktisadî anlamda ticaret olarak tanımlanmaz.” 

Programın sonunda ise GİV Konya Şube Başkanı Vehbi Demirci tarafından Prof. Dr. Servet BAYINDIR’a Konya’nın yarım asır önceki halinin resmedildiği bir tablo hediye edildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA