• Konya6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ticaret Borsasından anayasa değişikliğine tam destek
30 Ağustos 2010 Pazartesi 12:55

Ticaret Borsası'ndan anayasa değişikliğine tam destek

Konya Ticaret Borsası Meclisi, aldığı bir karar ile 12 Eylül'de yapılacak olan anayasa değişiklik paketi referandumunda 'Evet' oyu kullanacak.

Konya Ticaret Borsası Meclisi, aldığı bir karar ile 12 Eylül'de yapılacak olan anayasa değişiklik paketi referandumunda 'Evet' oyu kullanacak. Konya Ticaret Borsası Meclisi, 12 Eylül’de halk oylamasına sunulacak anayasa değişikliğini tam ittifakla destekleme kararı aldı.

KTB Meclis Başkanı Hüseyin Çevik’in başkanlığında yapılan Meclis toplantısında, KTB Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğur Kaleli, referandumda her kesimin fikrini özgürce beyan etmesinin demokrasinin bir gereği olduğunu belirtti. Yeni anayasa paketi ile, Türkiye’nin modern demokratik standartlara bir adım daha yaklaşırken, örnek bir hukuk devleti olma yolunda da önemli bir gelişme kaydedeceğini belirten Kaleli, “ Mevcut Anayasamızın, geçmişte yapılan değişikliklere rağmen özündeki vesayetçi ve anti demokratik yapısını hep koruduğunu gördük. Bu güne kadar yapılan değişiklikler kuşkusuz önemli ve değerliydi; ama hiç biri kapsamlı ve yapısal bir değişiklik getirmedi. Yeni anayasa paketinin, ilk kez 12 Eylül kurumlarının vesayetçi ve anti demokratik yapılarının düzeltileceği, reform niteliğinde bir değişime imkân vereceği görülmektedir. Anayasa paketi ile kurumlar, kuvvetler ayrılığı prensibine göre gerçek işlerine yoğunlaşacaktır. Bu durumda devlet işleri daha hızlı ve sağlıklı olarak işleyecektir. Demokrasi ve insan haklarındaki ilerleme temelde Türkiye'nin çıkarları, geleceği, birlikteliği, gücü ve zenginliğine yatırımı olacaktır.”dedi.

Güçlü bir demokrasinin, aynı zamanda güçlü bir ekonomiyi de doğuracağını belirten Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğur Kaleli, “Demokratik ve özgürlükçü bir anayasa, istikrar ve güven ortamını sağlar. Bu istikrar ve güven ortamı da ekonominin en temel ihtiyaçlarıdır. Son elli yıldır neredeyse kanıksadığımız demokrasimizin kesintiye uğradığı dönemleri artık yaşamak istemiyoruz. Bunun için, milletçe uzun yıllardır, özlediğimiz modern demokrasi ve hukuk standartlarıyla bizi buluşturacak Anayasa değişiklik paketini desteklediğimiz bilinmelidir.” şeklinde konuştu.

 

Konya Ticaret Borsası olarak sivil anayasa ihtiyacını her platformda dile getirdiklerini hatırlatan KTB Meclis Başkanı Hüseyin Çevik, “Türkiye, bugün dünyanın en büyük 16. Ekonomisidir ve 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi kendine hedef olarak seçmiştir. İstenen hedefe ulaşmak için, Türkiye’nin kronik sorunlarını çözmesi gerekmektedir. Bunun gerçekleşebilmesi için ihtiyacımız olan en önemli kuvvet ise güçlü demokrasidir. Özgürlüklerin kısıtlandığı, siyasetin daraltıldığı ortamda, sağlıklı bir ekonomik gelişmeden bahsedilemez. Türkiye ekonomide, dış politikada ölçek büyütüyor. Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada oynadığı role uygun bir anayasaya ihtiyacı vardır. Demokratik standartlarımızla, ekonomik kalkınma ve gelişmemizi paralel kılmak zorundayız. Anayasal özgürlüklerle, hemen tüm dünyaya yıllık 130 milyar dolara kadar ulaşan ihracat yapan, Türk özel sektörünün önü, daha da açılacaktır. Anayasa değişikliği gündeme geldiğinde Meclis olarak bunu, ülkemiz adına, insanlarımız adına için olumlu bir gelişme olarak gördük. Bizler iş dünyası temsilcileri olarak ekonomik kalkınmanın kaliteli demokrasi ile birlikte sağlanacağına inanıyoruz.” dedi.

Görüşmelerin ardından, Konya Ticaret Borsası Meclisi, Hüseyin Çevik başkanlığında referandumda anayasa değişiklik paketinin desteklemesini kabul etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA