• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TİB Daire Eski Başkanı tutuklandı!
23 Ocak 2015 Cuma 09:46

TİB Daire Eski Başkanı tutuklandı!

Usulsüz dinleme iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında, eski TİB Bilgi Sistemleri Daire Başkanı İlhan Elieyioğlu tutuklandı.

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığının, "casusluk", "devletin birliğini bozmak" ve "kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlenmesi" iddialarına ilişkin soruşturması kapsamında, eski TİB Bilgi Sistemleri Daire Başkanı İlhan Elieyioğlu, tutuklandı.
Hakkında yakalama kararı bulunan Elieyioğlu, öğle saatlerinde adliyeye gererek teslim oldu.
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Harun Ceylan'a yaklaşık 4 saat ifade veren Elieyioğlu, tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.
Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Elieyioğlu'nun tutuklanmasına karar verdi.
"Casusluk", "devletin birliğini bozmak" ve "kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlendiği" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 28 kişi hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı. Şüpheliler, dün Gölbaşı Adliyesine getirilmiş, cumhuriyet savcılarınca ifadesi alınan 15 kişi serbest bırakılmış, 11'i tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.
Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) eski Başkanvekili Osman Nihat Şen ile TİB mensupları Bülent Kocagürbüz, İsmail Bakar ve Ferhat Saraç'ın tutuklanmasına karar vermiş, 2 şüpheli sorgunun ardından, 5 kişi de adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.
Ayrıca Gebze'de bulunan TÜBİTAK çalışanı Orhan Ü'nün ifadesinin, sağlık sorunlarından dolayı Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla alındığı ve serbest bırakıldığı bildirilmişti.
Kaynak : AA

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA