• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
THYnin San Francisco seferine büyük ilgi
10 Mayıs 2015 Pazar 09:10

THY'nin San Francisco seferine büyük ilgi

Uçaklarında bulunan şehir görselleriyle dikkati çeken Türk Hava Yolları'nın İstanbul-San Francisco seferi, İstanbul aktarmalı olarak birçok ülkeye de ulaşım imkanı sağlıyor.

Uçaklarında bulunan şehir görselleriyle dikkati çeken Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-San Francisco seferi, İstanbul aktarmalı olarak birçok ülkeye de ulaşım imkanı sağlıyor.

İlk seferinin ardından yaklaşık bir ay geçmesine rağmen yaşanan yoğunluğa ilişkin, AA muhabirine açıklama yapan, THY San Francisco Genel Müdürü Muhammed Soner Aydın, "San Francisco-İstanbul uçuşlarımız şu anda haftada 5 sefer olarak yapılıyor. Uçuşlarımız 11 Mayıs itibarıyla her gün yapılacak. İstanbul'a direkt uçuşlarımızla San Francisco'daki Türk toplumu çok mutlu olmuş, bize çok iyi geri dönüşler oldu" dedi.

Türk Hava Yolları'nın dünyanın en çok ülkesine uçan geniş bir ağa sahip olduğunu hatırlatan Aydın, şunları söyledi:

"Son haftalardaki verilere baktığımızda doluluk oranları gayet yüksek. Özellikle Business Class'da beklentilerin üzerinde bir doluluk oranı sağladık. Türkiye dışında özellikle Hindistan, İran, Güney Avrupa, Balkanlar, Afrika ve Ortadoğu noktalarına San Francisco'dan çok sayıda yolcu taşıma imkanına sahip olduk. Türk Hava Yolları'nın hizmet kalitesini San Francisco'da yaşayan yolcularla buluşturmak bizleri gerçekten gururlandırıyor."

THY ile seyahat eden Alfredo ve Isabelita Joves çifti, San Francisco'dan 44 kişilik bir kafileyle İstanbul aktarmalı olarak Yunanistan'a gideceklerini ve THY'nin bu yeni seferinden memnun olduklarını dile getirdi.

Antalya Üniversitesi MBA Amerika programı dahilinde Antalya'dan İstanbul aktarmalı, 25 universite öğrencisiyle San Francisco'ya gelen Doç. Dr. Mesut Akdere de "THY'nin San Francisco'ya açmış olduğu bu yeni hat bizim için müthiş bir imkan sağladı ve buraya doğrudan uçuş gerçekleştirebildik. THY'nin bu yeni uçuş noktası özellikle Amerika'ya gelip gidenler ve Amerika'da yaşayan bizler için büyük önem arz etmekte" şeklinde konuştu.

Bir teknoloji firmasında mühendis olarak çalışan Nagihan Eroğlu ise "Daha önce Türkiye'ye dönebilmek için iki ya da üç farklı uçağa binmemiz gerekiyordu. Tabi ki uçuşlar toplamda 17-20 saati buluyordu. Şimdi kolaylık oldu. En büyük problem, uçuşlarının çok uzun olması ve sürekli farklı ülkelerde uçak değiştirmek zorunda kalınmasıydı. Dil bilmiyorlar, yol bilmiyorlar, bu da büyük bir stres yaşatıyordu. Ama şimdi buradan THY ile direkt Türkiye'ye gidecekler ve çok memnunuz." dedi.

İlk seferini 13 Nisan'da İstanbul'dan San Francisco'ya gerçekleştiren THY, San Francisco'da beklenenin üstünde bir ilgi ve yoğunlukla karşılandı. 

Toplamda 300 Ekonomi ve 49 Business Class olmak üzere 349 yolcu kapasitesi olan Boeing 777-ER300 tipi uçakların bazılarının gövdesinin bir yanında İstanbul, diğer yanında San Francisco'nun şehir görselleri yer alıyor.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA