• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
THY’den Başkan Akyürek’e ziyaret
25 Aralık 2009 Cuma 16:06

THY’den Başkan Akyürek’e ziyaret

Anadolu Jetin icrasından sorumlu Türk Hava Yolları Bölgesel Uçuşlar Başkanı Sami Alan,

 

Anadolu Jet’in icrasından sorumlu Türk Hava Yolları Bölgesel Uçuşlar Başkanı Sami Alan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti

Anadolu Jet’in icrasından sorumlu Türk Hava Yolları (THY) Bölgesel Uçuşlar Başkanı Sami Alan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehirlerin en önemli gelişmişlik seviyelerinden birinin de ulaşılabilirlik olduğunu dile getirerek, çevresindeki illerle birlikte büyük bir potansiyeli olan Konya’nın aynı zamanda çok hareketli bir nüfusa sahip olduğunu vurguladı. Şehir merkezindeki 1 milyon nüfusun 600 bininin 20 yaş ve altında olduğunu belirten Başkan Akyürek, “Genç nüfusumuzun büyük çoğunluğunu öğrenciler oluşturuyor. Şehir içinde günlük 280 bin hareketli yolcu var. Bunun hava ulaşımına da aynen yansımakta olduğunu görüyoruz. Sağlanan imkanlarla bu sayı artacaktır” dedi.

Anadolu’nun hava ulaşımını kolay, hızlı ve ekonomik bir şekilde çözmeyi amaçladıklarını kaydeden Anadolu Jet’in icrasından sorumlu THY Bölgesel Uçuşlar Başkanı Sami Alan ise, hedeflerinin insanların işlerini kolaylaştırmak, mesafeleri yakınlaştırmak, şehirlerin birbiri ile kaynaşmasını sağlamak olduğunu söyledi. Bundan sonraki hedeflerinin Anadolu’yu birbirine aktarmasız direkt bağlama olacağını vurgulayan Alan, KOBİ başkenti olan ve Anadolu ekonomisi için çok önemli olan Konya’ya bu anlamda büyük önem verdiklerini ifade etti.

Ziyaretin sonunda Başkan Akyürek Sami Alan’a Büyükşehir Belediyesi yayınlarından oluşan bir set hediye ederken; Sami Alan da Başkan Akyürek’e uçak maketi hediye etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA