• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
THY yeni Türkiyenin yükselişine eşlik etti
09 Nisan 2015 Perşembe 13:55

'THY yeni Türkiye'nin yükselişine eşlik etti'

Eski THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, THY’nin tarihe geçen başarı hikayeleri yazdığı bir dönemde görev yaptığını belirterek, "Bu başarı dönemi, yeni Türkiye'nin de yükselişine eşlik etti" dedi.

Eski Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY’nin tarihe geçen başarı hikayeleri yazdığı bir dönemde görev yaptığını belirterek, "THY'nin dostlarını gururlandıran, rakiplerini ürküten bu başarı dönemi, yeni Türkiye'nin de yükselişine eşlik etti. THY, son 12 yılda 109 ülke, 268 şehirle dünyada en çok ülkeye uçan havayolu şirketi olmayı başardı" ifadesini kullandı.

Topçu, yaptığı yazılı açıklamada, 4 Nisan 2003 tarihinden itibaren sürdürdüğü Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu üyeliği ve başkanlığı görevlerinden 6 Nisan 2015 tarihi itibariyle ayrıldığını anımsattı. Mevki ve makamların geçici sınav yerleri olduğuna inandığını ifade eden Topçu, şunları kaydetti:

"Görevden ayrılmamı da bu gözle değerlendiriyorum. Baki olan bu kubbede hoş bir seda bırakmaktır. Alnımın akıyla girdiğim bu imtihan tünelinden alnımın akıyla çıktığım için şükrediyorum. Nasip oldu, Türk Hava Yolları’nın tarihe geçen başarı hikayeleri yazdığı bir dönemde görev yaptım. Türk Hava Yolları’nın dostlarını gururlandıran, rakiplerini ürküten bu başarı dönemi, yeni Türkiye'nin de yükselişine eşlik etti. Ülkemizin küresel vizyonu, Türk Hava Yolları’nın stratejik hedefleri oldu."

"En çok ülkeye uçan havayolu şirketi"

THY'nin 12 yılda, 10 milyon yolcudan 56 milyon yolcuya, 1,6 milyar dolar cirodan yeni iştirakleriyle birlikte 17 milyar dolar ciroya, 10 bin 500 çalışandan 45 bin çalışana ulaştığını belirten Topçu, bu süre zarfında 109 ülke, 268 şehirle dünyada en çok ülkeye uçan havayolu şirketi olmayı başardığını, 12 yıl üst üste kar eden THY'nin, bugün yolcu sayısı bazında da Avrupa'nın ikinci büyük şirketi olduğunu bildirdi.

Dev filo

Hamdi Topçu, 54 uçaktan 268 uçaklık dev bir filoya ulaşan THY'nin, 2020’ye kadar siparişi verilmiş 253 uçağı da filosuna katacağını ifade ederek, son 12 yılda yüzde 15'in üzerinde yıllık büyüme yakalandığı bilgisini verdi.

THY'nin mali yükümlülüklerini zamanında yerine getirdiğini, leasing hariç tek kuruş borçlanma da yapmadığına dikkati çeken Topçu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İnanıyorum ki yeni Türkiye’nin kutlu yürüyüşü devam edecek, Türk Hava Yolları da bu yürüyüşteki müstesna yerini koruyacaktır. Bana bu yolda karınca kararınca hizmet etme imkanı verdiği için Allah’a hamdediyorum. Öncelikle beni Türk Hava Yolları yönetiminde görevlendiren, en baştan beri gücünü yanımda hissettiğim Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı arz ediyorum. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'na, görev dönemim boyunca birlikte çalıştığım Maliye bakanlarımıza, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlarımıza, Dışişleri bakanlarımıza ve diğer kabine üyelerine destekleri için çok teşekkür ediyorum. Ayrıca yakın işbirliği yaptığımız tüm kurum ve kuruluşlarımıza da teşekkürü borç biliyorum."

Topçu, görevi süresince kendisine destek olan ailesi ve arkadaşlarına minnettar olduğunu belirterek, THY ve iştiraklerinde çalışmayı seçmiş, şirkete gönül vermiş tüm mesai arkadaşlarına teşekkür etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA