• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
THY ekibi felaketi böyle önledi
16 Eylül 2014 Salı 10:08

THY ekibi felaketi böyle önledi

Türk Hava Yolları'na ait uçağımız yaklaşık iki ay önce Nijerya'da bir felaketten kurtulmuş.
Nijerya’nın Kano kentinde yer alan Aminu Kano Uluslararası Havalimanı’nda park pozisyonundaki THY’nin Boeing 737-900 tipi uçağına yakıt veren tanker alev alırken uçuş ekibi ve teknisyenleri, yerel görevlilerden 30 kişiyle birlikte 80 tonluk uçağı elleriyle 100 metre iterek yangından uzaklaştırdı ve felaketi önledi.
 
22 Temmuz’da meydana gelen olayda Türk Hava Yolları’nın İstanbul’dan Nijerya’nın Kano şehrine inen Boeing 737-900 tipi “Amasya” adlı uçağı, burada yolcularını indirdi ve kalan yolcularla N’Djamena Havalimanı’na devam etmek üzere hazırlıklara başladı.
Hazırlıklardan biri de yakıt alımıydı. İşlem sırasında bir süre sonra yakıt aracında problem olduğu için yakıt alınamadığı bilgisi geldi. Uçağın altında yakıtla ilgilenen THY teknisyeni Ümit Çınar, arızalı olduğunu anladığı akaryakıt aracının yerine yenisinin gelmesini isteyerek sorunu çözmeye çalıştı.
 
30 SANİYEDE TAHLİYE EDİLDİ
Teknisyenin defalarca uyarmasına rağmen akaryakıt firmasının çalışanı yakıt pompalamaya çabalarken, ısınan yakıt pompasının hararet yapmasıyla yakıt aracından bir anda alevler yükselmeye başladı. THY teknisyeninin kokpite yakın yakıt aracında yangın çıktığı ve yolcunun tahliye edilmesi gerektiği bilgisini vermesiyle ekipler harekete geçti.
Kokpitten ve kabinden yüksek sesli ikazlarla tahliye başlatıldı ve bu işlem 30 saniye içinde tamamlandı. THY uçuş ekibi ve teknisyenleri inisiyatif alarak, yerel görevlilerin de yardımıyla 80 tonluk uçağı 100 metre itip yangın bölgesinden uzaklaştırdı. Uçuş ekibi ve havalimanı görevlilerinden oluşan toplam 30 kişi, olası felaketi önlemiş oldu. Yangın söndürücü uçağın hemen yanında olmasına rağmen, yine yanlış uygulama neticesinde yangın yarım saat kadar devam etti. THY uçağı felaketi, sağ kanat ucunda meydana gelen hasarla atlattı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA