• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
THY, Alman devi Lufthansayı korkuttu
08 Mart 2014 Cumartesi 15:01

THY, Alman devi Lufthansa'yı korkuttu

Alman devi Lufthansa yolcularını THY'ye kaptırmamak için yatırım atağına kalktı. Şirket koltuklarının konforunu artıracak.

Hızla büyüyen Türk Hava Yolları (THY), Avrupa'nın dev firmalarının korkulu rüyası olmaya başladı. Alman Lufthansa da havada en önemli rakiplerinden biri olan THY'ye yolcu kaptırmamak için 100 uzak mesafe uçağının konforunu artırmak üzere kolları sıvadı. Uçaklarda"Premium Economy" adı verilen yeni bir kategori oluşturulacak. Uçaklardaki 3 bin 600 koltuk daha geniş ve konforlu hale getirilecek. Şirket böylece üç olan konfor sınıfını dörde çıkaracak. 

NEDEN İSTEMEYELİM? 
ITB Berlin Turizm Fuarı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Lufthansa Havayolları Güneydoğu Avrupa,  Ortadoğu  ve Asya'dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Carsten Schaeffer, Almanlar'ın THY'nin büyümesini istemediği yönündeki iddialarla ilgili şunları söyledi: "Rekabet içinde olan şirketler birbirlerine 'büyüyebilir miyiz' diye sormaz. Bizimle rekabetortamında olan THY'nin büyümesini neden istemeyelim ki?" 

MERKEL KARAR VERMEZ 
Schaeffer, Türkiye'yi dünyada önemli bir kavşak haline getirecek 3'üncü Havalimanı'yla ilgili ise şunları söyledi: "Almanlar neden İstanbul'da yeni bir havalimanının yapılmasına karşı çıksın, anlamıyorum. Daha önce Angela Merkel ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında havalimanıyla ilgili görüşmeler olmuştu. Alman hükümetinin Lufthansa'da hissesi yok. Evet Sayın Merkel fikir sunabilir ama kararı biz veririz." 

HAT SAYISI ARTACAK
Carsten Schaeffer, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan ek uçuşlar yapmak için görüşmelerin sürdüğü bilgisini verdi. Schaeffer, İstanbul'daki iş merkezlerinin Avrupa Yakası'nda bulunduğunu ancak Anadolu Yakası'ndaki yolculara  ulaşmak  için bu havalimanını kullanmak istediklerini belirtti. Scheffer, "Atatürk Havalimanı şehir içinde olduğu için büyüyemiyor. İstanbul'a sefer sayısını artırmak için Sabiha Gökçen Havalimanı yetkilileriyle görüşmelerimiz devam ediyor. Bu bölge bizim için önemli. Havalimanına gerekli metroağı gibi ulaşım kolaylıkları sağlandığında buradan uçuş yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA