• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TFF ceza yağdırdı!
25 Ekim 2012 Perşembe 20:55

TFF ceza yağdırdı!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Kayserispor'a bir maç seyircisiz oynama, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'a da bir maç men cezası verdi.

TFF'den yapılan açıklamada, PFDK'nın bugün yaptığı toplantıda, Spor Toto Süper Lig'de, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yaptığı karşılaşmada taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle Kayserispor'a, takdiren bir resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası verdiği bildirildi.

Kurulun, Bursaspor ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmada, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ı, bir resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı ile 10 bin lira para cezasıyla cezalandırdığı kaydedildi.

PFDK'nın, Bursaspor'a, stadyuma sportmenliğe aykırı pankart asılmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 20 bin lira, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle de 30 bin lira olmak üzere, toplamda 50 bin lira para cezası uyguladığı duyuruldu.

Aynı müsabakada taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle Fenerbahçe'ye de 7 bin 500 lira para cezası verildiği belirtildi.

Kurulun, Beşiktaş ve Kasımpaşa'ya da taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 5'er bin lira para cezası uyguladığı kaydedildi.
Serhat'a 8 maç ceza

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) olaylı Eyüpspor - Altay maçının dosyasını görüşerek karara bağladı. Karşılaşma sonrası rakip takımdan 2 oyuncuya çekiçle saldıran Serhat Akın'a 8 maç ceza verildi.

Eyüpspor - Altay maçı sonrası çıkan olaylara PFDK'dan ceza yağdı. Bir dönem Türk futbolunun en önemli yıldızlarından biri olan Altaylı Serhat Akın'a 8 maç ceza geldi. Olaylı Eyüpspor - Altay maçı sonrası en ağır ceza, rakiplerine çekiçle saldıran Serhat Akın'a verildi. Serhat'ın kardeşi olan bir diğer Altaylı oyuncu Serkan Akın'a ise Eyüpspor antrenörüne saldırısı nedeniyle 5 maç ceza verildi.

Siyah beyazlı kulübü de 5.000 TL ceza geldi.

Eyüpspor da cezalardan nasibini aldı

Toplam 6.800 TL para cezası verilen Eyüpspor'da ayrıca Antrenör Gökhan Ant'a rakip takım sporcusuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi 1 maç ceza geldi.AA.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA