• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TFF, bugün şike kararını veriyor!
29 Nisan 2012 Pazar 15:20

TFF, bugün şike kararını veriyor!

Etik Kurulu'nun şike ve teşvikle ilgili raporunu sunmasının ardından gözler Futbol Federasyonu'na çevrildi. TFF bugün kararını kamuoyuyla paylaşacak...

TFF Etik Kurulu'nun şike ve teşvik raporu, polemiğe yol açtı. 720 sayfalık dosyayı inceleyen Federasyon yönetiminin, kulüplerin Disiplin Kurulu'na sevk edilip edilmeyeceği hususundaki kararını yarın açıklaması bekleniyor. Spor hukukçuları, UEFA normları konusunda uyarıda bulunuyor.

Etik Kurulu'nun şike ve teşvikle ilgili raporunu sunmasının ardından gözler Futbol Federasyonu'na çevrildi. Önceki akşam Antalya'da bir araya gelen TFF yönetimi, Etik Kurulu'nun 20 sayfalık 'özet'le sonuçlandırdığı 720 sayfalık dosyasını değerlendiriyor. Başkan Yıldırım Demirören ve kurmayları, 48 saatlik kritik zirvenin ardından büyük ihtimalle 17.00'de kulüplerin Disiplin Kurulu'na sevk edilip edilmeyeceğine ilişkin karara varacak. PFDK'daki sonucun ise kamuoyuyla 'Süper Final' maçlarının ardından paylaşılması gündemde. Daha önceden PFDK'ya gönderilen kişilere dair, herhangi bir gelişme yaşanması beklenmiyor.

İddialara göre Etik Kurulu, 5 maçta kusur (şike ya da teşvik) tespit etti. 1- İbrahim Akın'ın itirafının yer aldığı Fenerbahçe-İstanbul Bş. Bld. maçı, 2- 6-0 sona eren Fenerbahçe-Ankaragücü karşılaşması, 3- Eskişehirspor-Trabzonspor müsabakasında Eskişehir'e teşvik verilmesi, 4- Sivasspor-Fenerbahçe mücadelesinde şike iddiası, 5- Sivasspor-F.Bahçe maçında, Trabzonspor'un Sivasspor'a teşvik vermesi. Kurulun söz konusu 5 maçla ilgili Federasyon'u keskin bir dille bilgilendirdiği ileri sürülüyor. TFF'nin önünde ise şu aşamada üç alternatif bulunuyor. Adı geçen kulüpleri Disiplin Kurulu'na yollamama seçeneğini masaya yatıran Federasyon'un, bunun tam tersi bir yol izleyebileceği de belirtiliyor. Ağırlıklı bir görüşe göre de TFF'nin, şike ve teşvik primine küme düşme cezasını öngören Disiplin Talimatı'nın 58'inci maddesini değiştirmesine kesin gözüyle bakılıyor. Uluslararası normları göz önüne alan spor hukukçuları ise uyarıda bulunuyor. Eski Tahkim Kurulu Başkanı Türker Arslan, Etik Kurulu'nun 'şike sahaya yansımamıştır' söylemini UEFA'nın kabul etmeyeceğini vurguluyor. UEFA'nın tutumunun değiştiği yorumlarına değinen Arslan, "Zamana yayarak, müeyyide uygulamadan, 'kulüpler değil, şahıslar suçludur' diyerek bu işin içerisinden çıkılacağını düşünmüyorum. Haziran ayı geldiğinde TFF bazı kulüpleri Avrupa kupaları için UEFA'ya bildirdiğinde zannediyorum ki UEFA'nın bu konudaki cevabı bizleri memnun etmeyecek." ifadelerini kullanıyor. Etik Kurulu açıklamasının ipuçlarına dikkati çeken UEFA Tahkim Kurulu Üyesi Levent Bıçakcı ise, "Şikeyle ilgili ortada suç unsuru oluşturacak büyük olayların olmadığı, küçük cezalarla sonuca gidilmesi gerektiği gibi bir hava var ortada." açıklamasını yapıyor.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA