• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Terörün seçim öncesi eylem takvimi
17 Şubat 2011 Perşembe 08:35

Terörün seçim öncesi eylem takvimi

İstanbul ve Ankara'daki öğrenci eylemlerinden istediği sonucu alamayan karanlık odaklar,hangi şehrimizi savaş alanına çevirmek için harekete geçti?

Demokratikleşme yolunda attığı önemli adımlarla normalleşme sürecine giren Türkiye, seçim öncesi yeni provokasyonlarla karşı karşıya. Bu durumu tersine çevirmek için harekete geçen karanlık güçler, kirli planlarını uygulamak için 15 Şubat'ta düğmeye bastı. Güvenlik birimlerinin raporlarına göre provokasyonun adresi yine terör örgütü PKK'nın üst yapısı KCK. Kritik dönemlerde eylemler yapan terör örgütü, serhildan adı verilen ayaklanma girişimine zemin hazırlamak için korsan gösteriler düzenleyecek. Diyarbakır'ı 'Tahrir Meydanı'na çevirme' stratejisi doğrultusunda gerginlik tırmandırılacak ve eylemler seçimlere kadar sürdürülecek. Böylece Mısır'dakine benzer manzaralar oluşturup kaos varmış gibi dikkatler bölgeye çekilecek. Mart, nisan ve mayıs aylarında, BDP dışındaki partilerin bölgede miting yapmaları engellenecek. Bu sayede milliyetçi oyların bir partide toplanması sağlanacak. Terör uzmanı Sedat Laçiner, eylemlerin amacının hükümeti seçim öncesi aciz gösterip köşeye sıkıştırmak olduğuna dikkat çekerken, siyaset bilimci Murat Yılmaz, "Eski rejimin siyasî aktörlerinin önü açılmak isteniyor." diyor. Stratejist Halil Mert ise "Farklı kanallardaki güçler istikrarsızlık için bir araya geliyorsa, Türkiye'nin geleceği için de toplumun tüm kesimleri onlara karşı kenetlenmeli." çağrısı yapıyor.

Planın ilk işaretleri 15 Şubat günü ve öncesinde Güneydoğu illeri ile İstanbul'da başlatılan eylemlerle kendini gösterdi. Hükümetin Doğu ve Güneydoğu'da attığı çözüm adımlarına vatandaşların olumlu tepki vermesi, terör örgütü KCK yapılanmasını rahatsız etti. Süreci tersine çevirmek isteyen KCK'nın hedefleri şöyle sıralanıyor: "Demokratik özerk özgür Kürdistan'ın inşa çalışmaları ve bu kapsamda her alanda meclisler, komünler, kooperatifler ve akademiler üzerinden örgütlülüğe kavuşturulacak. Devletin tüm saldırıları karşısında güçlü bir halk hareketi geliştirilecek. Hareket her alanda kendini devrimci halk savaşına hazırlayacak. Haziran 2011'de gerçekleştirilecek genel seçimlerde en güçlü sonucun elde edilmesi için çalışılacak."

Şubat 2011'de gerginliği tırmandırın

Terör örgütü KCK, şubat ayı içerisinde teröristlerin mezarlarının ziyareti, gece eylemleri, basın açıklamaları, korsan gösteriler ve halk inisiyatifi adı altında bildiri dağıtılması gibi eylemler yapacak. Şehir merkezlerinde de başta kepenk ve kontak kapatma, okula ve işe gitmeme gibi sivil itaatsizlik eylemleri gerçekleştirilecek. Gerginliği tırmandırmak için okullarda ve üniversitelerde bildiri dağıtılacak. KCK uzantılı kurumlar ve evlere siyah bez ile KCK bayrağı asılacak.

Mart ayında ise bölgede siyasi çalışmalar yapmak isteyen partiler hedefe kondu. Doğu ve Güneydoğu illerine gelmek isteyecek AK Parti, MHP, CHP ve diğer partilerin seçim çalışmaları sabote edilecek. İstihbarat birimlerine göre KCK, 8 Mart, 21 Mart ve 4 Nisan'da güçlü eylemler düzenleyecek.

Karşılaşılacak muhalif sesleri bastırmayı amaçlayan terör örgütü, eylemlerin yasallığının sorgulanmaması yönünde uyarıda bulundu. KCK'nın bir hedefi de yasa dışı eylemleri halk inisiyatifiymiş gibi göstermek. Bu amaçla yapılacak eylemlerde basın açıklamalarını örgüt yöneticileri yerine halk içerisinden seçilecek kişiler yapacak. KCK bu amaçla "Eylemler halk serhildanı (ayaklanması) ruhuyla örgütlenecektir." uyarısı yaptı. Terör örgütü, eylemleri ülke geneline yaymayı da istiyor. Sıradan eylemlerle amaçlarına ulaşamayacaklarını vurgulayan örgüt, halk kitlelerini sokağa dökmeyi ve eylemin şiddetini artırmayı planlıyor. Yapılacak provokatif saldırılarla devlet kurumlarının işlemez hale gelmesi, halka ulaştırılan hizmetlerin engellenmesi ve devletle bölge halkının karşı karşıya getirilmesi hedefleniyor.

Korsan gösterilerde yine çocukları kullandılar

Terör örgütünün sokak eylemlerinde çocukları ön planda kullanması dikkat çekti. Adana'da bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının yıldönümünde sokaklarda korsan gösteri yapan, yol kapatan, polise taş ve molotof koyteyli ile saldıran 20'si çocuk 28 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır'daki izinsiz gösterilerde ise 9'u çocuk 34 kişi yakalandı. Polis, yaptığı ev baskınlarında da 83 adet molotof kokteyli, 148 adet torpil, 11 adet havai fişek kartuşu, 2 adet el yapımı patlayıcı ele geçirdi. Emniyet müdürlüğünde ifadeleri alınan 2'si kadın 8 kişi "terör örgütüne yardım etmek, yol kesmek, kamu düzenini bozmak, izinsiz gösteri yapmak" suçlamasıyla adli mercilere sevk edildi. Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'nde ise 1'i kız 20 çocuğun ifadeleri alınıyor

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA