• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Terörün önlenmesine yönelik bir tedbir duymadık
14 Ağustos 2012 Salı 17:41

'Terörün önlenmesine yönelik bir tedbir duymadık'

Başbakan Yardımcısı Arınç, ''Biz bugüne kadar ne Sayın Kılıçdaroğlu'ndan ne CHP milletvekillerinden terörün önlenmesine yönelik bir önlem paketi, bir çağrı, bir tedbir duymadık'' dedi.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı için AK Parti Genel Merkezi'ne gelişinde gazetecilerin sorularını cevapladı.

CHP'nin TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırma girişimiyle ilgili Arınç, ''Bu girişimin hiçbir makul, hiçbir haklı sebebi yoktur. Zaman içinde, CHP çoğu zaman Meclis'i boykot etmiştir. Kendisi içeride oturmuş, oy kullanmamıştır. Parlamento'ya gelmemiştir'' dedi.
''Hükümet görevinin başındadır. Türkiye'de yaşanan olaylar karşısında alınan tedbirler vardır. Bütün olaylar da an be an takip edilmektedir'' diyen Arınç, şöyle devam etti:
''CHP'nin bugün eğer Meclis toplansaydı söyleyeceği sözleri ifade edebilmesi için Türkiye'de yüzlerce platform var. Biz bugüne kadar ne Sayın Kılıçdaroğlu'ndan ne CHP milletvekillerinden terörün önlenmesine yönelik bir önlem paketi, bir çağrı, bir tedbir duymadık. Sadece 'Türkiye'de bu sorun var, gelin konuşalım' diyorlar. Meclis'te elbette bu, zaman zaman görüşüldü, genel görüşmeler yapıldı. Tutanaklara bakınız, hiçbir CHP sözcüsü Türkiye'de terörle ilgili, sebepleri ve sonuçlarıyla ilgili hiçbir somut öneri getirmedi. Sadece iktidarı yıpratmak, hakaret etmek için bu toplantıları bir fırsat bildiler. Bugünkü toplantıyı da öyle bir fırsat olarak kullanmak istiyorlar.''

Bulduğu en önemli özdeyiş, 'sıçan geçer yol olur' özdeyişidir
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısındaki ''İstanbul Hükümeti'' eleştirisine tepki gösteren Arınç, ''Kılıçdaroğlu'nun ağzında bildiğiniz gibi son zamanlarda çirkin benzetmeler ve yakıştırmalar çok çok konuşulmaya başlandı. Bu bir siyasetçi üslubu değildir. Bulduğu en önemli özdeyiş, 'sıçan geçer yol olur' özdeyişidir. Sayın Genel Başkan, Meclis'in toplantıya çağrılmasından da önce bir anamuhalefet partisi liderinin ağırlığını, vakarını, üslubunu taşımalıdır'' dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA