• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Terörü kardeşlikle çözeceğiz
20 Eylül 2011 Salı 11:31

'Terörü kardeşlikle çözeceğiz'

AK Parti 26. Danışma Meclisi Toplantıları kapsamında bir gün içerisinde toplam 7 ilçede toplantı düzenlendi. Toplantılarda dış politika ve kardeşlik konularına değinildi.
AK Parti 26. Danışma Meclisi Toplantıları kapsamında bir gün içerisinde toplam 7 ilçede toplantı düzenlendi. Toplantılarda dış politika ve kardeşlik konularına değinildi.
AK Parti Konya İl Başkanlığı 26. İlçe Danışma Meclisi toplantıları tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamında önceki gün Kulu, Cihanbeyli, Altınekin, Yunak, Çeltik, Tuzlukçu ve Akşehir olmak üzere 7 ilçede toplantı düzenlendi. Toplantılara AK Parti İl Başkan Vekili Mustafa Erkuş yanı sıra AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Kabakçı, Ayşe Türkmenoğlu, Mustafa Baloğlu, 23. Dönem Milletvekili Ali Öztürk, AK Parti İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Konuşmalarını genel olarak dış politika ve kardeşlik temaları üzerinde durarak yapan AK Parti Konya Milletvekilleri, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Öztürk: “Mensubiyet, birlik ve beraberliği gerektirir”

Kulu ilçesindeki İlçe Danışma Meclisi Toplantısında konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen AK Parti 23. Dönem Milletvekili Ali Öztürk, Necip Fazıl Kısakürek’in “Sakarya” şiirinden bir mısra ile sözlerine başladı. Kurtuluş Savaşı’nın birlik ve beraberlik sayesinde zaferle sonuçlandığını kaydeden Öztürk, “Mensubiyet duygusu bizim için çok önemli. Mensup olduğumuz din ve mensup olduğumuz parti bize birlik ve beraberliğin vazgeçilmez bir öge olduğunun göstergesidir. Bugün sadece Türkiye’de değil, Somali’de, Tunus’ta, Libya’da, Filistin’de, Suriye’de insanlarımız zor dönemler geçiriyor. Mensubiyetimiz gereği onları sahiplenmeli, kardeşliğimizin gerekliliklerini ortaya koymalıyız” dedi.

Kabakçı: “Terör kanser gibi değil, tedavisi mümkün”

Altınekin ilçesinde gerçekleştirilen Danışma Meclisi Toplantısında Türkiye’nin kanayan yarası olan terör konusuna değinen AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Mustafa Kabakçı, şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diledi. Terörün bitirilmesi için hükümet olarak canla başla çalıştıklarını kaydeden Kabakçı, “Bugün Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki hastalık kanser değil. Bu yüzden öldürmez. Bunu bir şeker hastalığı gibi düşünün acı verir, yüreğimizi kanatır. Peki bu hastalıkla nasıl mücadele edeceğiz? Kız alıp vereceğiz, kardeşliğimizi akrabalık bağıyla daha da güçlendireceğiz. Bunu bozmak isteyenlere gerekli cevabı yine kardeşliğimizle vereceğiz” diye konuştu.

Kabakçı: “Dünyanın sahte kahramanlara ihtiyacı yok”

İngiliz ve Fransızların işbirliği yaparak Trablus’u işgal ettiğini, bugün ise rol kapma çabasıyla Türkiye’nin pasifize edilerek, sahte kahramanlık yapılmak istendiğini vurgulayan Kabakçı, bu durumu Psikolojik bir hastalığı tedavi etmek amacıyla yapılan tek beyin ameliyatı olan lobotomiye benzetti. Kabakçı şöyle devam etti: “Başbakanımızdan önce Libya’ya giden o devlet başkanları resmi ve soğuk bir şekilde karşılandılar. Ama Sayın Başbakanımız büyük bir coşku ile karşılandı. Dünyanın Sayın Başbakanımız gibi gerçek kahramanlara ihtiyacı var. Rol kapmak için sahte kahramanlık peşinde koşanlara değil” ifadesini kullandı.

Türkmenoğlu: “2002’de taş devrinden kurtulduk”

Cihanbeyli’deki Danışma Meclisi Toplantısında konuşan AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana yüzyıllık hayallerin gerçeğe dönüştüğünü, her yılın önceki yıla nazaran daha dolu ve daha ses getiren hizmetlerle kapatıldığını dile getirdi. ‘2002 yılı öncesi ve sonrası’ şeklinde yapılan karşılaştırmalardan ziyade artık, AK Parti döneminde yapılan icraatların birbiriyle karşılaştırılması gerektiğini savunan Türkmenoğlu, “AK Parti ile Türkiye tabiri caizse taş devrinden çıkıp aydınlık bir döneme girmiştir. Bence artık karşılaştırmalar 2002 öncesi ve 2002 sonrası şeklinde endekslenmemeli. Çünkü tüm önemli icraatlar 2002’den sonra yapıldı. Artık kendimizle yarışır hale geldik. İktidarlığımız döneminde yapılan icraatların önceki yıl ve sonraki yıl yapılanlar şeklinde karşılaştırılması daha uygundur” diye konuştu.

Baloğlu: “Anlayışımız Osmanlı’nınkinden farklı değil”

Yunak ve Akşehir ilçelerinde gerçekleşen Danışma Meclisi Toplantılarında dış politika ile ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Fransa’nın, Türkiye’yi Orta Doğu’da kendine en büyük rakip olarak gördüğünü belirtti. Geçtiğimiz hafta Salı günü Mısır ile başlayan, Tunus ve Libya ile devam eden ‘Arap Baharı Turu’nu kısaca yorumlayan Baloğlu, Türkiye’nin, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki halklara bakışının Osmanlı'dan farklı olmadığının altını çizerek, “Osmanlı, sömürü düzeni kurmadığı için ilişkiler rahat yürüyor. Türkiye de sömürmek için değil beraber iş yapabilme anlayışıyla o ülke ve halklarla birlikte hareket ediyor. Sarkozy ve İngiliz başbakanı ise yangından mal kaçırır gibi, apar topar oraya gidiyor. Biz oradaki insanları kardeşimiz olarak görüyoruz. Onlar para olarak görüyor. ‘Ben zengin olayım sen yaşa yeter’ anlayışı taşıyan Avrupa’nın temel sıkıntısı bu. Türkiye’nin etkinliğinin artmasından rahatsızlar. Çok hızlı hareket etmeye çalışıyorlar ama çocuk gibi görünüyorlar. Elinden oyuncağı alınmış çocuk gibi. Ama oradaki insanlar bunu görüyor” şeklinde konuştu.

Erkuş: “Kardeşliğimize halel getirmek isteyenler amacına ulaşamayacaklar”

Tuzlukçu ilçe Danışma Meclisi Toplantısında konuşan AK Parti İl Başkan Vekili Mustafa Erkuş, kaos oluşturmak amacıyla Türkiye’de yıllardır birbirine benzer oyunların oynandığını dile getirerek, kardeşlik olgusuna işaret etti. Erkuş, “Bir zamanlar Arapları bizden koparmak isteyenler, bugün öz kardeşlerimiz olan Kürtleri kışkırtmaya çalışıyor. Eğer bizim kardeşliğimizden rahatsız olanları mutlu etmek istemiyorsak birbirimize daha sıkı tutunmalıyız. Dış mihraklar haçlı zihniyetini sürdürdükçe onlara güvenmemizi beklemesinler. Biz biliyoruz ki Araplar da, Kürtler de ve adını saymadığım diğer milletler de kardeşliğimizden taviz vermeyecek ve onların tuzağına düşmeyeceklerdir” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA