• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Terörü gündemimizden çıkarmak istiyoruz
07 Kasım 2014 Cuma 09:49

"Terörü gündemimizden çıkarmak istiyoruz"

İçişleri Bakanı Ala, "Türkiye olarak ortaya koyduğumuz projelerle terörü gündemimizden çıkarmak istiyoruz" dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye'nin terörle mücadelede başarıya ulaştığında, sadece kendi sorunlarını çözen bir ülke olmaktan çıkarak bölgeye nüfuz eden bir güce dönüşeceğini söyledi.

Ala, başkent Paris'te gün boyu sürdürdüğü temasları hakkında basına bilgi verdi. ABD, Kanada, Fransa, İngiltere, Almanya olmak üzere çeşitli ülkelerin içişleri bakanlarıyla bir araya gelen Ala, görüşmelerde yabancı savaşçılar ve siber terör konularının ele alındığını dile getirdi. Efkan Ala, bu 2 temel konu ışığında Irak ve Suriye'deki gelişmeleri, gelişmeler karşısında alınan ve alınacak tedbirlerle bunların iç güvenliğe yansımalarının masaya yatırıldığını belirtti.

İçişleri Bakanı Ala, toplantıda kendileri tarafından, bilhassa Türkiye'nin terör konusunda attığı adımlara dikkati çekildiğini Türkiye'nin terörle mücadelesine ilişkin yapılan haksız eleştiri ve spekülasyonlara da açıklık getirildiğini, yapılanların tamamen spekülasyon olduğunun açıkça ifade edildiğini kaydetti.

Ala, Türkiye'nin ortaya koyduğu kararlılık ve projelerle artık terörü gündeminden çıkarmaya çalıştığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Türkiye olarak ortaya koyduğumuz projelerle terörü gündemimizden çıkarmak istiyoruz. Önemli olan faaliyetlerin sona erdirilmesi ve 77 milyonun yararına olan faaliyetlerin peşinden koşulmasıdır. Bu konularda ne zaman adım atsak önümüze çeşitli provokasyonlar çıkarılıyor olması, Türkiye'nin bu sorunu da çözdüğü zaman 77 milyonuyla Kürdüyle Çerkeziyle Lazıyla tüm inançlarla hep birlikte nasıl bir Türkiye oluşturacağını herkesin biliyor olmasındandır. O zaman Türkiye sadece kendi sorunlarını çözen bir ülke olmakla kalmayacak aynı zamanda bölgedeki sorunlara da vaziyet edebilen bir ülke haline gelecektir."

Öte yandan Bakan Ala, temaslarında hem Fransa'nın hem Türkiye'nin terörle mücadelede alabileceği tedbirleri masaya yatırdıklarını ve bugüne kadar yapılanların üzerine daha başka hangi adımların atılabileceğini de konuşulduğunu belirtti. Türkiye'nin terörle mücadelede en ciddi adımları attığına vurgu yaptıklarını ifade eden Ala konuyla ilgili rakam ve verilerin de özellikle paylaşıldığını dile getirdi.

Efkan Ala, AB içinde nüfus bakımından en büyük 6 ülkenin oluşturduğu G6 İçişleri Bakanları Toplantısı için bulunduğu Paris'te, AB Komisyonu'nun içişlerinden sorumlu üyesi Dimitris Avramopolis, Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, ABD Ülke Güvenliği Bakan Yardımcısı Alejandro Mayorkas ile de ikili görüşmelerde bulundu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA