• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Terörü diyalogla çözebiliriz
04 Mart 2014 Salı 14:15

'Terörü diyalogla çözebiliriz'

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Irak'ın tehlikeli bir süreçten geçtiğini belirterek, "En önemli sorunumuz olan terörü diyalogla çözebiliriz" dedi.
Zebari, Amerika Süleymaniye Üniversitesince 2'incisi düzenlenen "Süleymaniye Forumu'nda" yaptığı konuşmada, Irak hükümetinin bölgesinde çok önemli ilişkiler kurduğunu, özellikle Türkiye ile güçlü ilişkiler kurma planları olduğunu ifade etti.
 
Forumda kendisinden önce konuşma yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Kürtçe katılımcıları selamlamasına değinen Zebari, "Leyla Zana, bir zamanlar Meclis'te Kürtçe yemin ettiği için cezaevine girmişti. Ama şimdi mevkidaşım Davutoğlu, burada Kürtçe konuştu. Bu da Türkiye'nin ne kadar ilerlediğini gösteriyor" diye konuştu.
 
Oturumun moderatörlüğünü yapan Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreter Yardımcısı Berhem Salih de 20. yüzyılın Kürtler için katliam ve soykırım yüzyılı olduğunu savundu.
 
Ortadoğu'da bir halka karşı uygulanacak hak ihlallerinin bütün halkların ezilmesi anlamına geleceğini belirten Salih, "Türk, Arap, Fars ve Kürtler olarak birlikte hareket etmeliyiz. Sorunlarımızın çözümü için samimi, güçlü insanlara ihtiyacımız var" dedi.
 
Forum farklı ülkelerden gelen siyasetçilerin ve akademisyenlerin konuşmalarıyla devam ediyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA