• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Terörle mücadele, siyasetle müzakere
26 Eylül 2011 Pazartesi 08:50

Terörle mücadele, siyasetle müzakere

Erdoğan PKK'ya "Siz alçak bir örgütsünüz" derken BDP'ye 'müzakere' mesajı verdi. Başbakan MİT-PKK görüşmesini de savundu.
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için gittiği ABD’den dün yurda dönen Başbakan Tayyip Erdoğan, altı askerin şehit düştüğü, dört kadının polis zannedilerek bombalandığı saldırılar nedeniyle PKK’ya “Siz alçak, kandan beslenen bir örgütsünüz” diye seslendi. Erdoğan, BDP’ye “Biz terörle mücadele, siyasi iradeyle de müzakere ederiz” mesajı gönderdi.
Kürt annelere seslendi
Başbakan Erdoğan, Esenboğa Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında terörle mücadelede kararlılığın aynı şekilde devam edeceğini söyledi. Başbakan sözlerine “Kürt kökenli annelere seslenmek istiyorum” diye başladı:
“Siirt’teki hadise PKK’nın gerçek yüzünü ortaya koyması bakımından çok önemlidir. PKK karşısındaki kadına da kıza da böyledir, kendi içindeki kadına da kıza da böyledir. Dört kızımızı şehit ettiler. 200’e yakın kurşun. Böyle bir vahşet, alçakça saldırı olur mu? Başındaki tülbenti ortaya koyan Kürt annesi kardeşlerime sesleniyorum, peki bu tülbentlerinizi nereye sereceksin? Dört kızımız kimin kızları? Siz (PKK) savunmasız insanları bile öldürebilecek vahşete alçakça yaklaşıma sahip bir örgütsünüz. Bakın içlerinde beş kadını da infaz ettiler. ‘Gaz zehirlenmesi’ dediler. Bunlar acımasızdır, kandan besleniyorlar.”
Erdoğan, BDP’ye yönelik mesajlarda ise eleştiri dozunu düşürdü: “Biz terörle mücadele ederiz, siyasi iradeyle de müzakere ederiz. Terörle mücadele sonuna kadar ama siyasetle müzakere. Siyasete gelen bizimle konuşabilir ama gelmeyen bizimle konuşamaz” diye konuştu. Erdoğan, MİT-PKK arasında ortaya çıkan görüşmeyi ise “Terörle devlet gerekli gördüğü takdirde gerekli elemanlarıyla görüşmelerini yapar. Çünkü devletin görevi neticeye varmak, netice almaktır” diye savundu. Erdoğan bugün ‘Güvenlik Zirvesi’ni toplayacak.
Kılıçdaroğlu: Akil adamlar toplansın
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kürt sorunu için ‘akil adamlar’ önerisini yineleyerek, “Eğer iktidar partisi ilgi duyarsa gelir biz kendilerine ayrıntıları anlatırız” dedi.
Kılıçdaroğlu, dün bir gazetecinin “Terör olaylarıyla ilgili Meclis’te akil adamlar öneriniz olmuştu, detayları nedir?” sorusu üzerine, “Bu öneriyi öteden beri yapıyoruz. Eğer iktidar partisi ilgi duyarsa gelir biz kendilerine ayrıntıları anlatırız” yanıtını verdi.
Erdoğan’dan ret
Erdoğan ise havalimanındaki basın toplantısında bir soru üzerine ‘akil adamlar’ önerisine olumsuz yanıt verdi. Kendilerinin ‘Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi’ni hatırlatan Erdoğan, “Ortak akıl için mücadele yapılıyor. Varsa ekstra bir şey özel davete gerek yok kapımız açık. Herhalde ‘prim yapar mı’ beklentisiyle söyleniyor” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA