• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Terörle mücadele için ortak komiyson
10 Ekim 2010 Pazar 17:18

Terörle mücadele için ortak komiyson

Türkiye ve Almanya, teröre karşı mücadelede bakanlar düzeyinde temsil edilecekleri ortak komisyon konusunda mutabakata vardı. İki ülkenin içişleri bakanları konuyla ilgili çalışmalara başladı

 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Şansölyesi Angela Merkel, terörden Almanya’da yaşayan gurbetçilerin entegrasyon sorunlarına kadar birçok konunun ele alındığı bir buluşma gerçekleştirdi. Toplantının ardından Erdoğan, Türkiye, AB ilişkilerinin de değerlendirildiğini belirterek, “Sürdürmekte olduğumuz üyelik müzakere sürecinde AB’nin verdiği taahhütlere sadık kalmasını beklediğimizi de değerli dostum Şansölye’den özellikle rica ettim” dedi.

50 YILDIR BURADAYSAK UYUMLU OLMALIYIZ

Erdoğan, bir gazetecinin “2 yıl önce Köln’de yaptığınız açıklamadaki ‘Asimilasyon bir insanlık suçudur’ cümleniz çok tartışıldı, tavrınızda bir değişiklik var mı?” sorusuna, “Asimilasyon insanın değerlerinin devşirilmesidir. Bu da insanlık suçudur. Bu düşüncemde herhangi bir değişikliğin olması mümkün değildir” cevabını verdi. Erdoğan, entegrasyon konusunda da, “Soydaşlarımızın Alman toplumu içerisinde üzerindeki görevi yerine getirmesi gerekir. Eğer burada elli yıldır yaşıyorsak bu entegrasyonu sağlamamız lazım ki mutlu yaşayabilelim” diye konuştu.

TERÖR ÖRGÜTÜ FARKLI İSİMLER KULLANIYOR

Terörle mücadele konusunda Almanya ve AB ülkelerinin desteğini isteyen Erdoğan, PKK’nın Avrupa’da farklı isimlerle faaliyet yürüttüğünü belirterek, “Ortak mücadele platformunu güçlendirmemizin... Her iki taraf da içişleri bakanlarına gereken talimatları verdi” dedi. Erdoğan’ın ardından konuşan Merkel de, “Asimilasyon gündemimizde olan bir konu değil. Almanya’da asimilasyon yerine Türklerin Alman toplumuna uyumu konusuyla ilgileniyoruz” diye konuştu.

AB ÜYELİĞİNİZİ RUMLAR ETKİLİYOR

Türkiye’nin AB üyeliği müzakerelerinin ucu açık sürdürüldüğünü belirten Merkel, bir gazetecinin fasılların siyasi nedenlerden ötürü açılmadığı yönündeki sorusuna da, “Bu sorunun aşılması için Kıbrıs Rum kesimiyle temaslarda bulunuyoruz. Fasılların üzerindeki siyasi yasaklar Ankara Protokolünden kaynaklanıyor” diye konuştu. Merkel, terörizme karşı mücadele etmek amacıyla iki ülke içişleri bakanlıkları tarafından bir komisyonun kurulacağını tekrarladı.

VİZEYİ DE KONUŞTUK

Erdoğan Türk vatandaşlarla da sohbet etti.  Merkel ile görüşmesini değerlendiren Başbakan Erdoğan, ‘’CEBIT’te konuşacağız, 2011’de bir araya geleceğiz. Farklı bir süreçte farklı yoğun çalışmalar içinde olacağız. Terör, vize konusunu hepsini masaya yatırıp konuştuk. İnşallah adım adım talimatlandırmaları da yaptık. Birlikte yaşıyoruz işte süreci...’’ diye konuştu.

Her ne kadar maçta mağlup olsak da...

Erdoğan, Merkel’le yaptığı basın toplantısı sırasında gazetecilere, “Berlin Olimpiyat Stadı’nda, her ne kadar mağlubiyetimizle de geçse bir dostluk akşamının ardından, iki dost ve müttefik ülkenin Başbakanları olarak bugün gerçekten yararlı bir çalışma kahvaltısında bir araya geldik” dedi.

Suriye’ye TERÖR çıkarması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadelede kritik gelişmelerin yaşandığı bir dönemde Suriye’ye sürpriz ziyaret gerçekleştirecek. Yarın Şam’a gidecek olan Başbakan Erdoğan’ın ziyarette, Kuzey Irak, Suriye ve İran ekseninde hükümetin yürüttüğü diplomatik temaslar çerçevesinde Kandil Dağı’nı boşaltmaya yönelik adımları Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’la görüşmesi planlanıyor.

AF ÖNCESİ...

Görüşmede PKK içindeki Suriye vatandaşları ve Suriye’den örgüte katılımların engellenmesi detaylı olarak ele alınacak. Kritik ziyaret,iki bini aşkın Suriyeli terör örgütü üyesinin dağdan inmesi için Suriye’nin çıkartmayı planladığı af öncesi olmasıyla da dikkat çekiyor.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA