• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Teröristlerin korkulu rüyası Boralar
02 Ağustos 2015 Pazar 16:21

Teröristlerin korkulu rüyası 'Boralar'

Türkiye genelinde pek çok terör operasyonunda başarıyla görev alan, teröristlerin korkulu rüyası "Boralar" zorlu bir eğitimden geçiyor.

Türkiye genelinde pek çok terör operasyonunda başarıyla görev alan, teröristlerin korkulu rüyası "Boralar", zorlu görevlere gerçeği aratmayan tatbikatlarla hazırlanıyor.

Tokat Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığına bağlı subay, astsubay, uzman jandarma çavuş ve uzman onbaşılardan oluşan "Boralar" timi, gerçeği aratmayan tatbikatlarla her an göreve hazır bekliyor.

Pusu ve pusudan kurtulma eğitimlerinde de üstün başarı gösteren komandolar, ayrıca spor ve atışlardaki performanslarıyla da dikkat çekiyor.

AA muhabiri, Tokat Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığına bağlı "Boralar" timinin tatbikatlarını görüntüledi.

Senaryo gereği, Tokat Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından yapılan istihbarat çalışmalarında, Öküzyatağı Tepesi ile Sivri Tepe arasındaki mağarada 4 terörist olduğu ve bir binada teröristlerce bir kişinin rehine alındığı bilgisine ulaşılan komandolar, teröristleri etkisiz hale getirmek ve rehineyi kurtarmak için titizlikle hazırlandı.

Mağaradaki teröristler etkisiz hale getirildi

Teröristlerin bulunduğu belirtilen mağaraya gelerek gerekli tedbirleri alan "Boralar", mağaradaki teröristlere yaptıkları teslim ol çağrısı sonucu, 2 teröristi silahlarıyla ele geçirdi.

Mağarada kalan ve teslim olmayan teröristler için timdeki komandolar tarafından mağaraya gaz bombası atıldı. Düzenlenen operasyonda 2 terörist ölü ele geçirildi.

Rehine kurtarıldı

Boralar ayrıca bir binada 2 terörist tarafından rehin alınan bir vatandaşı da tatbikat gereği kurtardı. Binayı çember altına alan, güvenlik tedbirlerini de gözardı etmeyen komandolar, binanın içine girerek teröristleri etkisiz hale getirmeyi ve rehineyi kurtarmayı başardı.

Pusu ve pusudan kurtarılma eğitimlerinde de üstün başarılar gösteren komandolar, spor ve atışlardaki performanslarıyla da dikkat çekti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA