• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Teröristler hastane, kamu binaları ve evleri yakıyor
29 Nisan 2016 Cuma 14:50

Teröristler hastane, kamu binaları ve evleri yakıyor

Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik devam eden operasyonları takip eden AA ekibi, teröristler tarafından tahrip edildikten sonra yakılan Diş Hastanesi, kamu binaları ve evleri görüntüledi.

Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik devam eden operasyonları takip eden AA ekibi, teröristler tarafından tahrip edildikten sonra yakılan Diş Hastanesi, kamu binaları ve evleri görüntüledi.

Şırnak merkezde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" kararılıkla sürüyor.

TSK ve emniyet güçlerince yürütülen müşterek operasyonu takip eden AA ekibi, teröristler tarafından tahrip edildikten sonra el yapımı patlayıcılar kullanılarak yakılan İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği binası, D.T. Nurullah Kadırhan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü binası ve lojmanlar ile öğretmenevini görüntüledi.

Diş Hastanesi kullanılamaz hale geldi

Çatışmaların yoğun olarak sürdüğü Dicle Mahallesi'ndeki İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği binası, D.T. Nurullah Kadırhan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesine geniş güvenlik önlemleri altında ulaşan ekip, teröristler tarafından tamamen tahrip edilen binalara girdi.

Bölge halkının nitelikli sağlık hizmeti alması için birkaç yıl önce kurulan sağlık kompleksini karargah gibi kullanan teröristlerin, binaların duvarlarına delikler açtığı, buralardan güvenlik güçlerine ateş ettiği, yerleştirdikleri el yapımı patlayıcılarla binalara hasar verdikleri tespit edildi.

Yaklaşık 15 gün süren yoğun çatışmaların ardından bölgeyi terk eden teröristlerin, binaları ateşe verdikleri görüldü.

Hastane içerisindeki tüm sağlık malzemeleri kullanılamaz hale gelirken, teröristlerin çevrede saklandıkları evleri de yaktıkları ortaya çıktı.

Güvenlik güçleri bayrak astı

Güvenlik güçleri tarafından kontrolü sağlanan bölgedeki kamu binalarına bayraklar yeniden asıldı.

Güvenlik kaynakları, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü binası ve lojmanları ile öğretmenevinin de teröristler tarafından aynı şekilde tahrip edildiğini belirtti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA