• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Terör ve Suriye görüşüldü
28 Ağustos 2012 Salı 15:26

Terör ve Suriye görüşüldü

MGK bildirisinde, terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapıldı, Suriye kaynaklı tehdit ve risklerin bertarafına yönelik güçlü irade teyit edildi.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında Çankaya Köşkü'nde saat 14.05'te başlayan toplantı saat 16.50'de sona erdi. Toplantı 2 saat 45 dakika sürdü.
Toplantıda, terör ile diğer iç ve dış gelişmeler ele alındı.

MGK bildirisi
MGK toplantısının ardından yayımlanan bildiride, toplantıda, ülke güvenliğini ilgilendiren iç ve dış gelişmelerin ele alındığı belirtildi.
Toplantıda, vatandaşların yaşam hakkını hiçe sayarak gerçekleştirilen terör eylemlerinin ele alındığı, bu eylemlerin vatandaşlarımızın huzur ve refahına en fazla zararı verdiği belirtilerek, ''Büyük-küçük, kadın-erkek ayrımı gözetmeksizin halkın can ve mal güvenliğine kast eden terör örgütünün milletimizin duygu birliğini bozamayacağına olan inanç teyit edilmiş, terörle mücadelenin hukuk içerisinde, halkımızın can ve mal güvenliği korunarak hassasiyetle ve kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanmıştır'' denildi.
Suriye'de rejimin sivil halka yönelik düzenlediği saldırılar ve bu çerçevede oluşan güvenlik sorunlarının da ele alındığı ifade edilen bildiride, şunlar kaydedildi:
''Ülkemizde sayıları 80 bine yaklaşan Suriyeliler'in ihtiyaçlarının karşılanması ve önümüzdeki dönemde alınabilecek tedbirler üzerinde durulmuştur. Toplantıda ayrıca, Suriye'deki otorite boşluğunu istismar etmek isteyebilecek terörist unsurların faaliyetlerinin yanı sıra ülkedeki çatışma ortamından kaynaklanan ulusal güvenliğimize yönelik tüm tehdit ve risklerin bertaraf edilmesine matuf güçlü irade teyit edilmiş, Suriye halkının meşru talepleri doğrultusunda demokratik dönüşüm sürecinin ivedilikle tamamlanmasının taşıdığı önem vurgulanarak, bu doğrultuda çabaların uluslararası toplumla eşgüdüm halinde sürdürüleceği kaydedilmiştir.''

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA